Zbog nje je Frank Sinatra napustio ženu i djecu

Frank Sinatra prvi je puta Avu Gardner vidio na fotografiji u časopisu te je odmah, iako je imao ženu i troje djece, rekao: “Jednog ću dana oženiti djevojku sa slike.”

Prvu priliku da je upozna dobio je početkom četrdesetih na kućnoj zabavi zajedničkog prijatelja. Ava Gardner tada je bila udana za Mickeyja Rooneyja te je bila zvijezda u usponu, dok je Frank odavno bio jedna od najvećih zvijezda SAD-a. Također, iako je bio u braku s Nancy, do tada je već stekao reputaciju najvećeg zavodnika u Hollywoodu, ali nikada ni zbog jedne ljubavnice nije pomislio napustiti ženu i djecu. Do tada… Te večeri došao je za Avin stol te u svom stilu rekao: “Dušo, da te on nije oženio, ja bih.”

Na Frankovu žalost, ostavio je dojam “umišljene, arogantne i precijenjene zvijezde.” Na njihov sljedeći susret trebalo je pričekati šest godina, no kada je do njega došlo, bilo je gotovo filmski. Oboje su išli na zabavu MGM-a kada je Avin auto sustigao crni Cadillac, i vozeći paralelno s njom, počeo spuštati prozor. Naravno, bio je to Frank koji je podigao šešir, naklonio se i pozvao je na piće. “Vrlo dobro sam znala da je oženjen, a oženjeni ljudi definitivno nisu bili visoko na mojoj listi. Ali on je bio zgodan, sa svojim uskim dječačkim licem, svijetlo plavim očima i nevjerojatnim osmjehom. I bio je toliko oduševljen i okrijepljen, jasno zadovoljan životom, općenito sobom, i posebno u tom trenutku sa mnom.” Nakon večeri prepune strasti i alkohola, Frank je bio siguran u ono što je davno rekao prvi puta je vidjevši na slici u časopisu: “Jednog dana ću je oženiti.”

Frank Sinatra i Ava Gardner oženili su se 1951., a rastali 5. srpnja 1957. godine.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]