Zbog narušavanja javnog reda i mira privedeno deset navijača

Vukovarsko-srijemska policija privela je u utorak deset navijača koji su narušavali javni red i mir uoči i nakon nogometne utakmice u Županji, između Graničara i gostujućeg Hajduka.

Uoči početka na stadionu u Županji skupina gostujućih navijača je, unatoč zabrani prisustvovanja utakmicama gostujućih navijača koju je odredio Hrvatski nogometni savez zbog mjera sprječavanja širenja koronavirusa, pokušala pristupiti utakmici te je narušavala javni red i mir, izvijestila je policija.

Kako bi spriječili daljnje narušavanje javnog reda i mira, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske uporabili su sredstva prisile te je u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje privedeno pet osoba kod kojih su pronađena sredstva pogodna za napad i ozljeđivanje – teleskopske palice te papar sprej.

Policijski službenici spriječili su potom i fizički sukob navijača koji se dogodio u 17.15 sati na autobusnom kolodvoru u Županji te je u prostorije policije privedeno i pet sudionika tog sukoba, navode iz PU vukovarsko-srijemske.

Komentiraj