Završnica Europskog prvenstva ostaje na Wembleyju, na tribinama više od 60 tisuća navijača

Autor:

10.06.2021., Stadion Wembley, London, Engleska - UEFA Europsko prvenstvo 2020, Stadion Wembley na kojem ce se odigrati utakmica 1. kola skupine D izmedju reprezentacije Engleske i Hrvatske. Wembley Stadium je nogometni stadion u Londonu (Wembley, London Borough of Brent). Stadion je drugi po broju sjedecih mjesta u Europi, odmah iza Camp Noua u Barceloni i prvi po velicini natkrivenih stadiona na svijetu. Broj sjedecih mjesta varira ovisno o dogadjaju: 90000 (nogomet i ragbi), 75000 sjedecih mjesta i 15.000 stojecih (koncert) te 68400 do 72000 (atletika). Stadion je i najskuplji na svijetu do danas s cijenom gradnje od 798 milijuna britanskih funti. Stadion je izgradjen na mjestu staroga Wembleya, koji je srusen 2003. Kao datum zavrsetka gradnje stadiona navodi se 9. ozujka 2007. godine, kada su kljucevi stadiona predani nogometnom savezu Engleske. 
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Britanska Vlada u utorak je potvrdila da će na polufinalima i finalu Europskog nogometnog prvenstva stadion Wembley primiti više od 60 tisuća navijača, odnosno bit će popunjeno 75 posto kapaciteta tog stadiona, objavio je na svom Twitteru novinar The Timesa Martyn Ziegler.

Puni kapacitet Wembleyja, na kojem je Hrvatska igrala protiv Engleske u prvom kolu EURO-a, inače je 90 tisuća. Na stadion će moći ući gledatelji koji imaju ili potvrdu o primljene dvije doze cjepiva protiv koronavirusa ili s negativnim testom.

U međuvremenu, raste pritisak na UEFA-u sa sve više zahtjeva da se završnica Europskog prvenstva ne bi trebala igrati u Londonu zbog zabrinutosti da bi se koronavirus mogao početi brže širiti u Velikoj Britaniji.

U ponedjeljak je talijanski premijer Mario Draghi zatražio premještanje utakmice iz Engleske zbog porasta broja zaraženih, ali je UEFA objavila da ne planira mijenjati Wembley kao domaćina za polufinale i konačni.
Međutim, pritisak na UEFA-u se nastavlja.

“Naše je zdravlje prioritet. Širenje Delta verzije čini nemogućim da 40.000 gledatelja prati finale uživo na Wembleyju”, izjavio je u utorak eurozastupnik Peter Liese.

UEFA je u utorak izvijestila da zajedno s Engleskim nogometnim savezom i engleskim vlastima ‘usko surađuju na pripremama za uspješno odigravanje polufinalnih utakmica i finala EURA na Wembleyju te ne postoji plan za promjenu stadiona za te dvoboje’.

Polufinale utakmice su na rasporedu 6. i 7. srpnja, a finale će biti odigrano 11. srpnja.

OZNAKE: Wembley

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.