Završnica Europske prijestolnice kulture: Aktivnosti i izložbe u virtualnom obliku

Autor:

12.04.2020., Rijeka - Puste gradske ulice na Uskrs. Rijetki setaci na Mololongu i pred Svetistem na Trsatu.
Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Goran Kovacic/PIXSELL

Iako su vrata svih muzeja Primorsko-goranske županije zbog epidemiološke situacije zatvorena do 17. travnja, aktivnosti Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka i njegovih dislociranih zbirki u sklopu travanjske završnice programa Europske prijestolnice kulture odvijaju se u virtualnom prostoru.

Izložba ‘Granice – između reda i kaosa’ otvara razna pitanja. Primjerice, generiraju li granice red ili kaos, jesu li one nužnost ili nešto čijem se ukidanju treba težiti te tjeraju li granice na promišljanje gdje prestaje kaos i počinje red. Izložba je isprva trebala biti organizirana na tri lokacije, ali lani je naišla na ‘granice’ koje je nametnula pandemija. Ove godine posjet izložbi ipak je dostupan svima u virtualnom obliku na adresi granice.ppmhp.hr.

Ova je izložba nastavak ciklusa ostvarenog u sklopu programskog pravca Doba moći, Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, koji je započeo izložbom ‘D’Annunzijeva mučenica – L’olocausta di d’Annunzio’ te je uspješno nastavljen izložbama Violinom iznad granica / Stradivari u Rijeci / Kresnik i Cremona i (Ne)vidljive granice kao i ciklusom umjetničkih projekata u javnom prostoru Lipe Prepoznavanje odsustva, u Memorijalnom centru Lipa pamti.

Osim online izložbe “Granice između reda i kaosa”, tijekom travnja će se na osnovnoj mrežnoj i Facebook stranici Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka objavljivati i sadržaji ‘Čudotvornice za djecu i mlade’, gdje ih očekuju online edukativni videi i radionice s temama iz muzejskog fundusa, stalnog postava i izložbi.

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka prisutan je i na TikTok-u i YouTube Kanalu te na mrežnim stranicama svojih dislociranih zbirki ‘Memorijalni centar Lipa pamti’ te ‘Muzejska Zbirka Kastavštine’ na kojima dnevno objavljuju zanimljivosti iz rada muzeja, tekstove i kratke video priče.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.