Završni turnir Lige prvaka održat će se u Lisabonu

Autor:

Mitch Rosen on Unsplash

Završnica Završnica Lige prvaka odigrat će se u Lisabonu, objavio je u nedjelju njemački Bild. Kako pišu, za domaćina ove produžene sezone Lige prvaka osim Lisabona su se prijavili i Frankfurt te Moskva.

Ipak, Moskva je ispala s popisa pravih konkurenata jer je situacija u Rusiji zbog koronavirusa još uvijek i više nego ozbiljna.

Sva tri grada i države kandidirali su se za turnir, nakon što je turski Istanbul, koji je trebao biti domaćin finala krajem svibnja, sada otkazao ovaj turnir zbog financijskih problema.

Kako piše Bild, UEFA je već odabrala Portugal i Lisabon iako će se sastanak Izvršnog odbora na kojem će se odlučivati sudbina Lige prvaka i Europske lige održati 17. lipnja.

Glavni razlozi su, navode, to što Portugal više nema svojih klubova u natjecanju, glavni grad ima prikladne nogometne sadržaje, a epidemiološka situacija u Portugalu je stabilna.

Na završnom turniru igrat će se sve utakmice četvrtfinala, polufinala i finala, i to na četiri stadiona, koji moraju biti smješteni u krugu od 100 kilometara. Portugal zadovoljava ove uvjete.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.