Zastupnica Radničke fronte: ‘Imamo poreznu oazu za bogataše i cijeđenje siromašnih’

Autor:

31.01.2024., Zagreb - Nakon izlaganja zastupnickih stajalista Sabor 21. sjednicu nastavlja raspravom o prijedlogu odluke o imenovanju Ivana Turudica Glavnim drzavnom odvjetnikom.
 Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

“Sve te politike koje su nas dovele tu gdje jesmo – na samom začelju Europe, potrebno je smijeniti. Prvi korak je uistinu smjena HDZ-a”, izjavila je u ponedjeljak zastupnica Radničke fronte Katarina Peović.

Ona je naglasila da osim smjene vladajućeg HDZ-a treba smijeniti i HDZ-ovske politike komercijalizacije, privatizacije svega, poreznog cijeđenja siromašnih.

Privatizacija zdravstva nas dovodi u takvu situaciju da imamo jednu od najgorih statistika od smrti od raka gdje se upumpavaju ogromni novci u privatno zdravstvo, a javno zapravo pod tim naporom i nestaje. Moramo biti svjesni toga da je to čisto parazitiranje privatnog zdravstva na javnom koje dovodi do ove situacije u kojoj se mi sad nalazimo”, upozorila je Peović u svom gostovanju na Hrvatskom radiju.

Za prosvjed lijevo-liberalne oporbe na Trgu sv. Marka Peović je ustvrdila da je uspio, “bez obzira na to što HDZ pokušavao od tog dana pa do danas spinati”.

“Njihove su priče potpuno prozirne, a agresija HDZ-a od toga dana je samo simptom da smo negdje “uboli”, da je to prava stvar. Ljudima je dosta, pa evo, diljem Europe prosvjeduju poljoprivrednici”, istaknula je zastupnica Radničke fronte te dodala da načelno briselska birokracija želi uvesti dobre stvari kao što je smanjenje CO2 i utjecaj na klimatske promjene, ali su s druge strane visoki porezi koji opterećuju poljoprivrednike i nema rješenja u kapitalističkom načinu proizvodnje gdje će profitna usmjerenost uvijek uništavati i radnika i prirodu.

“Treba uvesti proizvodnju koja će zadovoljavati temeljne potrebe, a ne proizvoditi profit. To je ono što mnogi nisu spremni reći”, zaključila je Peović te dodala:

“Imamo poreznu oazu za bogataše i cijeđenje siromašnih.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Marijan

prije 2 mjeseca

Mnogima na Trgu svetog Marka nije bilo mjesto, no hajde, uspjeli ste u jednom, senzibilizirati javnost i još jednom poručiti da HDZ treba smijeniti. Jedina lijeva stranka je Radnička Fronta, ostalo je desnica pa sam ostao u čudu... kkkkako nisu pozvali Mostovce??? Nema tu ni Centra. Unutar opozicije postoje razmimoilaženja, previše je velikih vođa, Isusa, mesija i gurua... a premalo želje da opozicija stvarno preuzme vlast nakon izbora. SDP višekratno sam sebi puca u nogu insistiranjem na suradnji sa NEMEŽEMO i širenjem članstva kameleonima i prebjezima. Stoga će nakon izbora (test su najnevažniji izbori u HR oni za Eurokokošinjac) doći do naglog OTRIJEŽNJENJA, a nakon Izbora za Hrvatski kokošinjac... razočaranja i OSTAVKE VELIKIH I VEĆIH VOĐA. U pravilu je puno lakše kenjati kao opozicija negoli se uhvatiti u koštac sa KRIMINALNOM ORGANIZACIJOM I NJIHOVIM OSTAVŠTINAMA (kosturima iz ormara) U HRVATSKOJ. Gospođa Peović naglašava ZELENU POLITIKU, no ja naglašavam politiku nulte tolerancije prema kriminalu, korupciji i stvaranjem uvjeta za bolji život ljudi u Hrvatskoj.