NACIONAL OBJAVLJUJE TRANSKRIPT SNIMKE sa sastanka Kluba zastupnika i vrha HDZ-a od 13. ožujka na kojem je potpredsjednik Vlade i ministar obrane napao premijera Andreja Plenkovića zbog žurbe oko Istanbulske konvencije, da bi potom uoči premijerove odluke o nabavi aviona od Izraela promijenio stav

‘Pokušat ću sada biti iskren. Ja ne znam zašto mi žurimo u ovo sve”, tim je riječima Damir Krstičević, potpredsjednik Vlade i ministar obrane, još 13. ožujka, na sjednici Kluba zastupnika HDZ-a i vrha stranke održanoj u Breznici u Varaždinskoj županiji, izrazio svoje protivljenje usvajanju Istanbulske konvencije koja je i bila glavna tema sastanka održanog nakon što su se Krstičević i premijer Andrej Plenković vratili iz Hrvatske Kostajnice, gdje su obišli građane pogođene poplavama.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakU sudaru vlakova u Njemačkoj više od 20 ozlijeđenih
Sljedeći članakJEMEN Pogođen saudijski tanker
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.