ZAPEO KO SIVONJA Plenković: ‘Od Milanovića bi najkorektnija bila ostavka… koliku je štetu napravio’

Autor:

Čučerje, 22.05.2024. - Izjava za medije predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića nakon obilaska nekoliko gradilišta u procesu obnove nakon potresa u Zagrebu. Na fotografiji Andrej Plenković
foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

HINA/Admir BULJUBAŠIĆ

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Postaju granične policije Cetingrad gdje se nakon nekoliko protoklarnih rečenica o viznom režimu opet prihvatio kritiziranja predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Taj kršitelj Ustava je sam gurnuo Grbina van. Što se tiče odnosa s Pupovcem, to je ista priča s prebacivanjem velikih slabosti i kompleksa sa sebe na druge”, krenuo je Plenković.

“Bilo bi mu pametnije da je šutio i sakrio se u rupu. Sad se pravi nevješt, nadam se da se neće zaboraviti koliku je štetu napravio, to je bila i gospodarska šteta jer su izbori bili održani u srijedu. Štetno za demokraciju, štetno za gospodarstvo, šteta za vlastitu političku grupaciju iako je sama pristala na to. Broj grešaka za normalno demokratsko funkcioniranje su ogromni tako da bi ostavka bila jedino korektna“, misli premijer.

PUHOVSKI ‘Sve je moguće ode li Plenković, čak i ponavljanje izbora. A možda i Milanović ima pravo’

U osjetno vedrijem tonu komentirao je HDZ-ovu listu za europske izbore 9. lipnja, ali i činjenicu da je njen predvodnik.

Predvodim listu koja je daleko najkvalitetnija, imate četiri aktualnih i četvero bivših zastupnika na listi. Kad smo ulazili u Schengen i euro, Europski parlament je imao važnu ulogu. Mislite li da je slučajno da su oba izvjestitelja za to naše pitanje bili ljudi iz EPP-a? Naša lista ima ljude koji su dobro ukopčani, drugi za Hrvatsku nisu učinili ništa, ali su vrlo lukrativno uživali u privilegijama koje su dobili jer su izabrani u EP”, prenosi N1 Plenkovićeve riječi.

LJUTI PENAVA ‘HDZ nam je uvalio vruće krumpire i još me žele posvađati s Radićem’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.