Zamjenik zapovjednika JVP Osijek: ‘Ovakvo što još nisam vidio! Oprema nam se topi, ovo je pakao…’

Autor:

04.10.2022., Osijek - U pogonu osjecke tvrtke "Drava international" kod prigradskog naselja Brijest u srijedu poslije ponoci doslo je do pozara uskladistene plastike na otvorenom prostoru Photo: Borna Jaksic/PIXSELL

Borna Jaksic/PIXSELL

Veliki požar koji je zahvatio više od 10 hektara plastike na području tvrtke Drava International u Brijestu kod Osijeka buknuo je u srijedu rano ujutro, a oko 5 sati hitna poruka Ravnateljstva civilne zaštite izbacila je iz kreveta sve koji žive na osječkom području.

Dok su se građani probudili, deseci vatrogasaca već su satima pokušavali ugasiti vatru. “Situacija je grozna. Više od 10 hektara plastike gori i došlo je do zidova tvornice. Upravo mičemo sve zapaljive i eksplozivne predmete da bi spriječili da vatra zahvati i tu zgradu. Na žalost, jedan objekat vatra je već zahvatila. Nismo ga mogli spasiti. Temperatura koja se stvara je nevjerojatna, jednostavno rečeno grozna, ne možeš prići na više od 30 metara jer nam se oprema na nama topi. Hidrantska mreža unutar tvornice ostala je bez vode pa svako malo ostajemo bez vode u ključnim trenucima, a i da vode imamo bilo bi jako teško ugasiti vatru. Za sada smo svi živi i zdravi, ali ovo je pakao. Nema druge riječi. Ovako što još nisam vidio”, rekao je Boris Banjan, zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Osijek.

Na terenu se nalazi 50-ak vatrogasaca s 20-ak vozila, no nije moguće trenutno reći koliko ih je točno na terenu. U gašenje je bio uključen i robot za gašenje požara od Civilne zaštite. Građani su dobili poruku u kojoj se navodi: “Molimo sve građane da zatvore prozore i ne izlaze na otvoreno bez nužne potrebe zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova nastalih uslijed požara plastike”, piše Glas Slavonije.

Pogledajte fotografije ogromnog požara u Osijeku: ‘Spriječena je veća katastrofa’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.