Žalac zamjerila Jandrokoviću citiranje Vojka V., Đakića morali smirivati zbog Tolušića

Premijer Plenković na sjednici Predsjedništva HDZ-a sinoć je riječ dao smijenjenim ministrima Žalac, Tolušiću i Murganić. U svom govoru Žalac je naglasila i na kojim je projektima radila, a također je negirala i afere koje joj se stavljaju na teret i naglasila da je Mercedes u najmu njezinih roditelja.

“Govoriti “netko me sabotira i protiv mene lobira, možda je vlada, možda su Srbi, možda masoni, netko me sabotira” bilo je nekorektno”, poručila je Žalac, referirajući se na izjavu predsjednika Sabora i glavnog tajnika HDZ-a Gprdana Jandrokovića, koji je prije nekoliko mjeseci cititao pjesmu splitskog repera Vojka V., nakon što je Žalac kazala da joj afere podmeću iz HDZ-a, piše N1.

Nitko od članova predsjedništva HDZ-a nije tražio raspravu o smjenama ministara, ali je virovitički HDZ-ovac Josip Đakić negodovao uoči početka sjednice Predsjedništva zbog smjene Tomislava Tolušića.

“Ne mogu prihvatiti takvu odluku, nema konkretnih argumenata za Tolušićevu smjenu. To je potpuno pogrešna odluka. Cijeli HDZ-ov županijski ogranak podržava Tolušića. On je najbolji ministar. Vidjet ćemo što će to značiti u budućnosti”, navodno je povišenim tonom rekao Đakić. Priča se da je Đakić istaknuo i kako ne prihvaća da ministre smjenjuju oporba i mediji te da je bilo prilično burno, pa je Đakića, navodno, primirivao i Milijan Brkić, piše Jutarnji list.

“Bacao se, vikao da neće podržati Vesnu Bedeković za ministricu te psovao. Brkić ga je morao smirivati, a onda su ga na razgovor primili Plenković i Jandroković. Od njih se vratio sav crven i zajapuren”, prepričao je izvor iz Predsjedništva, piše Večernji.

Poslije se navodno ipak malo primirio. “Glasat ću za Bedeković kada će glasati i Tolušić, i ona je naša. Ali nije adekvatna zamjena za Tolušića, koji nije trebao biti smijenjen, niti je adekvatna zamjena za naše rezultate i naš trud u Virovitičko-podravskoj županiji. Plenković zasad može računati na moju podršku u Saboru, a poslije ćemo odlučiti ovisno o tome kako se bude razvijala situacija. Sada smo žalosni i nezadovoljni”, rekao je Đakić za Večernji.

Navodno su neki u HDZ-u nezadovoljni što je Plenković još jednom u prvi plan stavio relativno nepoznate ljude, a neki mu navodno zamjeraju što ministra Marka Pavića nije smijenio, nego ga je samo prebacio u drugo ministarstvo.

Komentiraj