Žalac dala posao od 13 milijuna kuna firmi s jednim zaposlenim

Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova sredinom lipnja prošle godine raspisalo je natječaj za nabavu nečega što su nazvali “cjelovitim i funkcionalnim programskim rješenjem informacijskog sustava za strateško planiranje i upravljanjem razvoja koje sadržava registar projekta”.

Na taj se natječaj, vrijedan 12 milijuna i 991 tisuću kuna plus PDV, javio samo jedan ponuditelj, zajednica ponuditelja koju su činile tvrtke Ampelos d.o.o. te InfoDom d.o.o., objavio je u srijedu Telegram.

Riječ je, navodi portal, o firmu sa samo jednim zaposlenim. U prethodnoj godini imala ukupne prihode 274.000 kuna te dobit 800 kuna, a nema ni web stranicu. Također, tvrtka je 64 dana bila u blokadi.

Nakon što su dobili posao od Ministarstva, prihodi su im ‘eksplodirali+ – u odnosu na godinu prije imali su 4740 posto veće prihode, uz porast dobiti od čak 910 882 posto. U godini prije natječaja, Ampelos je godinu završio s 9 tisuća i osamsto kuna na računu. Nakon posla s ministarstvom Gabrijele Žalac, u blagajni su imali drastično više, 10 milijuna i 200 tisuća kuna.

Komentiraj