ZAKONSKA MOGUĆNOST Vlasnik pekare povukao potez zbog kojeg može raditi svake nedjelje

Autor:

Ilustracija: Pixabay

Vlasnik pekarnice Arena u riječkom naselju Turnić preregistrirao je pekarnicu u fast food kako bi mogao raditi nedjeljama.

“Iskoristili smo zakonske mogućnosti i osnovnoj djelatnosti pekarnice dodali i djelatnost fast fooda. Na taj način spasili smo posao, zaštitili radnike, odnosno spasili sva radna mjesta, a građanima omogućili da kod nas mogu kupovati svježe pekarske proizvode nedjeljama i blagdanima, tijekom cijele godine”, rekao je Lulezim Qenaj za Novi list.

Dodao je da bi, da nisu napravili ovaj korak, morali otpustiti pola radne snage. “Ponudili smo radnicima mogućnost da oni koji mogu i žele rade i noću, nedjeljom i praznicima, ali ih za to dodatno plaćamo, a oni koji to ne žele i ne mogu, također su imali pravo izbora”, istaknuo je.

Iako će smjeti raditi nedjeljom, neće smjeti prodavati “pravi kruh”. Kako je objasnio, smjet će prodavati kruh težine do 250 grama te peciva do te gramaže i ostale proizvode koje imaju u ponudi – sokove, mlijeko, jogurte.

Novi list doznaje da su ovu zakonsku mogućnost uvođenja djelatnosti fast fooda iskoristile još neke privatne pekarnice i pekarski lanci u Rijeci i okolici, svi iz jednog osnovnog razloga – da opstanu i spase radna mjesta. S istim problemima bore se i manji kvartovski dućani, mnogi od njih već su zatvorili vrata svojih trgovina, nakon stupanja na snagu Zakona o trgovini.

Podsjetimo, Vlada Republike Hrvatske je od 1. srpnja prošle godine ograničila rad trgovina nedjeljom, a zabrana se odnosi i na pekarnice. Mnoge od njih tako su se našle u problemima kako dalje poslovati, a ne otpuštati radnike, dok je nekima prijetilo i stavljanje ključa u bravu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.