Zakomplicirala se situacija za Vatrene: Mnogo toga više ne ovisi samo o njima

Autor:

15.10.2023., stadion Cardiff City, Cardiff, Wales - Utakmica skupine D kvalifikacija za UEFA Euro 2024, Wales - Hrvatska, na stadionu Cardiff City u Walesu.   Photo: Nick Potts/PIXSELL

Photo: Nick Potts/PIXSELL

Porazima od Turske i Walesa, hrvatska nogometna reprezentacija je zakomplicirala svoju situaciju u borbi za plasman na EURO koji će iduće godine organizirati Njemačka.

Turska sada vodi na ljestvici skupine sa 16 bodova i osigurala je jedno od prva dva mjesta koja vode na EURO.

Hrvatska i Wales imaju po 10 bodova i susret manje od Turske. No, Wales je u prednosti zbog boljeg omjera u međusobnim susretima pa Hrvatska više ne ovisi samo o sebi u borbi za plasman u Njemačku. Četvrta je Armenija sa sedam bodova, dok je Latvija na dnu s tri boda.

Do kraja kvalifikacija i Hrvatska i Wales imaju po još dvije utakmice i računica je vrlo jasna. Ako žele izboriti direktan plasman na EURO, “Vatreni” u ta dva kola moraju osvojiti više bodova od Walesa.

Hrvatski prvo očekuje gostovanje u Latviji 18. studenoga, te ogled protiv Armenije 21. studenoga u Zagrebu, dok će Wales 18. studenoga gostovati kod Armenije, a tri dana kasnije ugostiti Tursku.

Za plasman na EURO Hrvatska mora u tim utakmicama osvojiti više bodova od Walesa. Ako bi na koncu bili bodovno poravnati, Velšani bi bili bolji zbog boljeg međusobnog skora. Podsjećamo, prva utakmica u Splitu je završila 1-1, a večeras je Wales pred svojim navijačima slavio sa 2-1.

Ako ne uspijemo osvojiti jedno od prva dva mjesta u skupini ostaje nam i prilika kroz dodatne kvalifikacije.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.