Zagrebački rekorder za Martinje imao 2,72 promila alkohola

Davor Puklavec/PIXSELL

Zagrebačka policija u ponedjeljak je objavila rezultate pojačanog nadzora vozila i vozača, koje je provela tijekom vikenda.

vrijeme provođenja akcije utvrđeno je 1077 prometnih prekršaja, od čega je 176 prekršaja vozača s alkoholom, 368 prekršaja nepropisne brzine, 131 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 89 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, osam prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, šest pod zabranom, devet prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 290 ostalih prekršaja.

U vikendu Martinja rekorder je bio 57-godišnji muškarac, kojeg je policija zaistavila u subotu oko 00:50 sati. On je upravljao teretnim automobilom pulskih registarskih oznaka Ulicom grada Vukovara u smjeru istoka. U nadzoru prometa kod raskrižja s Miramarskom cestom je zaustavljen te mu je izmjerena koncentracija od 2,72 g/kg alkohola u organizmu.

Kod vozačica, rekorderka je 35-godišnjakinja, koja je zaustavljena u nedjelju oko 3 sata iza ponoći sa 1,71 g/kg alkohola u organizmu. Upravljala je osobnim automobilom pulskih registarskih oznaka Selskom cestom u smjeru istoka.

Tijekom provedbe akcije pet osoba je odbilo preliminarno testiranje na uređaju za droge. Od 176 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 19 vozača (10,8%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, a evidentirano je 36 mladih vozača (20,5%) kojim je izmjerena koncentaracija alkohola u nadzoru prometa, izvijestili su iz policije.

Komentiraj