Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zagrebačka policija uhitila serijskog razbojnika

Zagrebačka policija uhitila je 28-godišnjeg serijskog razbojnika, koji je u razdoblju od 28. rujna do 30. studenog počinio šest kaznenih djela razbojništava, od kojih je jedno u pokušaju.

“Kaznena djela su počinjena od 28. rujna do 30. studenog ove godine, od kojih je jedno razbojništvo počinjeno u poslovnici banke u sklopu trgovačkog centra, dok je preostalih 5 kaznenih djela razbojništava počinjeno na području VI. policijske postaje Zagreb i to: dva razbojništva u poslovnici pošte koja se nalazi u sklopu trgovačkog centra, jedno razbojništvo u ljekarni, jedno u trgovini i jedan pokušaj razbojništva u mjenjačnici”, izvijestili su iz poliicje i dodali kako je materijalna šteta oko 120 tisuća kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja provedena je pretraga doma osumnjičenika te je pronađeno i privremeno oduzeto više komada raznih odjevnih predmeta koje je osumnjičeni koristio prilikom počinjenja kaznenih djela, sredstva maskiranja kao i oružje kojim je tom prilikom prijetio zaposlenicima. “Kaznena djela počinio je na način da je maskiran crnim povezom ili medicinskom maskom, ali i bez maske, ulazio u navedene objekte gdje je uz prijetnju plinskim pištoljem ili lažnom bombom od zaposlenika otuđivao novac koji je potrošio na vraćanje dugova, svakodnevne potrebe te za nabavku opojne droge”, dodaju iz policije.

Osumnjičeni je u srijedu predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Komentiraj