ZAGREB CONNECT Proglašeni najbolji Startup Factory timovi

Autor:

facebook.com

Na Zagreb Connectu 2018 proglašeno je pet najboljih Startup Factory timova: OmoLab, Wingo, Stratowave, MAKABI i Zebra Cross. Najboljim pitchom Zagreb Connecta proglašen je startup Silver Monitor.

Sedamnaest timova su u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER-u) kroz intenzivnu edukaciju i vodstvo vrhunskih mentora te poticajnu ZICER-ovu infrastrukturu dva mjeseca razvijali svoje inovativne visokotehnološke ideje.

“Peti po redu Zagreb Connect je najbolje organiziran do sada. Svake godine uvedemo nešto novo. U fokusu Zagreb Connecta 2018 su preseed investicije i ulaganja u ranim razvojnim fazama startupova, iskustva domaćih startupova koji su uspješno svoje proizvode plasirali na međunarodna tržišta i tehnologije budućnosti. Koncipirali smo ga na način da su svi startupovi koji se danas predstavljaju prošli Startup Factory – znači 8 intenzivnih modula gdje su mnogo toga naučili, a kruna toga je predstavljanje njihovog proizvoda danas i nagrada o kojoj će odlučivati međunarodni žiri. Veliki je to doprinos razvoju zagrebačke startup scene i to nam u konačnici i jest cilj u smislu organiziranja ove konferencije i svega onoga što radimo u Gradu Zagrebu“, rekla je Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša.

“Čestitam svim startupovima koji su se natjecali, a posebno hvala direktoru ZICER-a, Frani Šesniću. Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, odradila je težak dio posla, a ja sam stigao kad je najvažnije u pitanju – proglašenje pobjednika i rješavanje financija. Grad Zagreb ima viziju i zna da su ovi mladi ljudi budućnost Zagreba i budućnost Hrvatske. Poslovni rezultati uvijek dolaze kao kruna predanom radu i uloženom trudu. Ovdje smo stvorili novi prostor za inovativne poduzetnike, centar koji povezuje Zagreb s internacionalnim tržišnim potencijalima te otvorili nove tržišne niše“, rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić prilikom uručenja nagrade pobjednicima.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.