Zabranjeni posjeti domovima za starije u županijama s većim brojem oboljelih

Nacionalni stožer civilne zaštite u nedjelju je na konferenciji za novinare izvijestio da se zbog rasta broja zaraženih zabranjuju posjeti i izlazak korisnika ustanova u socijalnoj skrbi, odnosno domova za starije, u županijama s većim brojem oboljelih. Riječ je o Gradu Zagrebu, Zagrebačkoj županiji, Osječko-baranjskoj i Splitsko-dalmatinskoj.

“U tim županijama je veći porast broja slučajeva zaraze koronavirusom. Željeli bi spriječiti bilo kakav ulazak virusa u ustanove i zabranjuju se posjete korisnicima i njihov izlazak iz domova”, kazala je na konferenciji pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) za medicinu rada Marija Bubaš.

Dodala je da se u ustanovama u zdravstvenom sustavu moraju se nositi zaštitne maske za sve zdravstvene djelatnike te selektivno u županijama u kojima je zabilježen porast broja oboljelih, te se ukidaju posjete bolesnicima.

“To se odnosi na KBC-e u Osijeku i Splitu te bolnice u Gradu Zagrebu. Uz to, uvodi se testiranje onih zdravstvenih djelatnika koji se vraćaju iz zemalja gdje je lošija epidemiološka situacija, te im se preporučuje i da ne odlaze u te zemlje”, rekla je.

Komentiraj