Zabio se u brazilsku zastavu pa zaboravio na kolegu: Biden napravio novi gaf, potpuno izludio Lulu

Autor:

epa10869675 United States President Joe Biden addresses the delegates during the 78th session of the United Nations General Assembly at United Nations Headquarters in New York, New York, USA, 19 September 2023.  EPA/MIGUEL RODRIGUEZ

EPA/MIGUEL RODRIGUEZ

Američki predsjednik Joe Biden jedan je od sudionika Opće skupštine UN-a, koja se održava od 18. do 22. rujna u New Yorku, a tom je prilikom “ponovio” incident po kojem je već poznat.

Biden (80) je, naime, održao govor zajedno s brazilskim predsjednikom Luizom Inácijem Lula da Silvom, nakon čega je napustio UN-ovu pozornicu bez da se prije toga rukovao s brazilskim kolegom.

Diplomatski sastanak od samog početka nije slutio na dobro, jer se američki predsjednik, dolazeći na pozornicu, najprije zabio u brazilsku zastavu.

Održao je i pomalo nepovezan govor o ‘ekonomskoj viziji’, a kada je Lula dobio riječ, Biden je “petljao” po slušalicama preko kojih je slušao prijevod Lulinog govora.

“Čujete li me, predsjedniče Biden? Ovo je povijesni trenutak za Brazil i za SAD”, kazao je Lula na početku svog izlaganja.

“Predsjedniče Biden, čujete li me?”, ponovio je Lula. “Čujete me? U redu, dobro.”

Dvojici predsjednika na pozornici se pridružio i generalni direktor Međunarodne organizacije rada Gilbert Houngbo,s kojim se Biden rukovao, dok je na Lulu potpuno zaboravio. Lula je na to samo odmahnuo rukom i udaljio se s pozornice, prenosi Net.hr.

 

OZNAKE: gaf, Brazil, joe biden, SAD

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.