Za velike sportske događaje u 2023. godini više od 4,6 milijuna eura

Ministarstvo turizma i sporta raspisalo je Natječaj za sufinanciranje velikih sportskih manifestacija u 2023. godini, a ukupna vrijednost je 2.061.418 eura. Prijave se mogu predati do 22. travnja ove godine.

“Cilj ovog natječaja je poticanje i potpora organizacije velikih sportskih manifestacija, koje se odvijaju na području Republike Hrvatske, ali i promidžba sportskih vrijednosti te popularizacije sporta među građanima, unaprjeđenje sustava sporta i međunarodne sportske promocije naše zemlje”, stoji u službenom priopćenju Ministarstva.

“Organizacija velikih sportskih manifestacija ima višestruke pozitivne učinke. Kako na sam sustav sporta kroz promociju njegovih vrijednosti, tako na turističku sliku Hrvatske kao destinacije poželjne za aktivni i sportski turizam. Vlada je višestruko povećala ulaganja u sve segmente sporta, a u posljednjih pet godina iz državnog proračuna sufinancirano je više od 90 sportskih događaja sa 17,5 milijuna eura”, izjavila je u priopćenju ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

U priopćenju navedeno je da će ukupna izdvajanja iz državnog proračuna u 2023. godini za velike sportske manifestacije u Hrvatskoj biti veća od 4,6 milijuna eura. Osim sredstava, koja će biti dodijeljena putem natječaja izravno će za 2,6 milijuna eura biti sufinancirana još četiri velika sportska natjecanja – utrka Svjetskog prvenstva u reliju (WRC Croatia Rally), biciklistička utrka CRO Race te Europska prvenstva u hrvanju i kajak-kanu maratonu.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner