ZA ŠAKU DOLARA Španjolska La Liga igrat će se u Americi. Bliži im je New York od Seville

Autor:

Irina R. Hipolito / Zuma Press / Profimedia

Irina R. Hipolito / Zuma Press / Profimedia

More igrača već se preselilo u nogometnu egzotiku koja pliva u naftnim dolarima. Nema te brojke kojom se može izraziti to bogatstvo, previše je nula, u pitanju su ‘zilijuni’. Tamo se već igraju finala kupova i superkupova europski zemalja, a nakon američkih priprema sad će se i lige igrati u SAD-u

Dok Klopp, Guardiola i ostali doktori nogometa, koji su unutra koliko god se u vrhunskom nogometu može biti, dižu glas o nenormalno velikom broju utakmica koje nogometaši odigraju u jednoj sezoni, činovnici koji vode priču ne vide ljude nego – novac.

Pripremne turneje po Americi i Aziji već su tradicija, a to su postala i odigravanja završnica finala kupova i superkupova najjačih europskih liga.

ANTONIO ČOLAK ZA NACIONAL.hr ‘I moja Rijeka i moja Parma idu po naslov! A Hrvatska na Euru bar do polufinala’

Španjolska ide korak dalje, službeno i potvrđeno. Predsjednik La Lige Javier Tebas, tip s tvornicom putra na glavi, hladno je objavio:

“SAD je za nas drugo najveće tržište, odmah iza Španjolske. Ovo će osnažiti našu poziciju tamo. Tu već operiraju druge europske lige i nemamo izbora, u suprotnom će nas prebrisati”, izjavio je Tebas za Expansion.

KRAMA, KRALJ BUNDESLIGE Njemačka mu se klanja: 250 utakmica, 109 golova, 50 asistencija…

Mijenjanje vremenskih zona, put od 10 sati u jednom smjeru umjesto sat-dva, umor, zamor, potrošnja ljudskog materijala… Nebitno.

Valjda je Realu ili Barceloni bliži New York od Seville ili Valencije.

Sve će početi u sezoni 2025/26. Jer se SP 2026 igra u SAD. Sveti dolar važniji je od svetog dresa, a bogami važniji i od onog najsvetijeg, ljudskog zdravlja.

REMUNTADA Xavi ostaje trener: Real okrenuo Barcelonu, Laporta preokrenuo ‘trenera’

Tebas je u interviewu usput otvoreno priznao da navija za Real i podsjetio kako se jedna utakmica La Lige u Americi trebala odigrati još 2018., ali Uefa je rekla ne tom prijedlogu španjolskog saveza.

Pa su katalonski klubovi Girona i Barcelona igrali u (pazi sad ovo): Kataloniji. Uskoro im slijedi ‘Bolje Kalifornija nego Katalonija’.

Sreća da kaskamo za tim razvijenim zapadom jedno 20 godina. Jer inače “jedva čekamo” Belupo – Lokomotiva u Portlandu ili Rijeka – Dinamo u Detroitu Tamo Armada i BBB imaju najjače podružnice.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
NijeRuza

prije 4 tjedna

Pitam se, kada na Svjetskom Prvenstvu igraju NSS RBiH i Kraljevina Španija, navijaju li Bosanski Jevreji za Bosnu ili za Španiju?