Za poslodavce koji zapošljavaju osobe s invaliditetom 1,9 milijuna eura

Autor:

11.01.2023., Zagreb - Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletic dao je izjavu za medije. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Marin Piletić, ministar rada, danas je uručio ugovore za dodjelu posebnih sredstava za zapošljavanje i održavanje zaposlenosti osoba s invaliditetom. Sveukupno se radi o svoti od 1,9 milijuna eura. Cilj ovakvih poticaja je potaknuti poslodavce na slične politike zapošljavanja.

U suradnji sa Zavodom za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje su ugovori podijeljeni, naravno, putem javnog natječaja.

“Podijeliti 1,9 milijuna eura znajući da će to završiti kod onih koji zapošljavaju osobe s invaliditetom vrijedi svake lipe, svakog eura i svakog centa. U interesu nam je da se broj poslodavaca koji će moći koristiti bespovratna sredstva u dogledno vrijeme proširi pa će ZOSI sukladno tome pripremati sljedeće javne pozive”, rekao je ministar Piletić, ujedno sretan što se broj zaposlenih osoba s invaliditetom povećao s 11.ooo na otprilike 15.000.

Dodijeljena će sredstva osigurati daljnji razvoj, nova zapošljavanja i održavanje zaposlenosti osoba s invaliditetom. Uspjeh ovog programa ujedno je znak promjena vrijednosti na tržištu rada.

“Dugoročno kroz svoj rad i poslovanje utječete na svijest poslovnog okruženja i šire zajednice, rušite predrasude, uklanjate barijere, otvarate put za uključivanje osoba s invaliditetom u tržište rada i omogućujete njihovu socijalnu uključenost”, rekla je ravnateljica ZOSI-ja Damira Benc.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.