ZA DAN PLANETA ZEMLJE Čujete li hijene i divlje svinje u novom Bowiejevu hitu?

Autor:

CORRECTS DATE OF DEATH TO SUNDAY, JAN. 10, 2016 - FILE - In this Sept. 14, 1995, file photo, David Bowie performs in Hartford, Conn. Bowie, the innovative and iconic singer whose illustrious career lasted five decades, died Sunday, Jan. 10, 2016, after battling cancer for 18 months. He was 69. (AP Photo/Bob Child, File)

Bob Child

Pjesmu ”Get Real” s albuma ”Outside” iz 1995. pokojnog Davida Bowieja njegov prijatelj i suradnik Brian Eno remiksirao je pod nazivom ”Get Real feat. Nature” u sklopu kampanje povezane uz Dan planeta Zemlje 22. travnja. Projekt je nazvan Sounds Right i pokrenuli su ga Ujedinjeni narodi. Nova verzija Bowiejeve pjesme sadrži zvukove gačaca, hijena i divljih svinja.

Zvukovima iz svijeta prirode u Bowiejevoj pjesmi i pjesmama drugih glazbenika kao što su Aurora, London Grammar i Ellie Goulding cilj je podići svijest o očuvanju prirode i na taj način potaknuti ljubitelje glazbe da pokrenu ekološke akcije kako bi je zaštitili za buduće generacije.

“Tijekom života sam se pitao kako mogu vratiti ideje na mjesta odakle sam ih uzeo? Glazba je započela kao zvukovi prirodnog svijeta, a Sounds Right stvara sustav koji vraća prirodi ono što je njeno, pomažući očuvanju Zemlje kako bi nas mogla inspirirati u godinama koje dolaze. U remiksu pjesme ‘Get Real’ koju sam napisao s Davidom Bowiejem prije 30 godina životinje napadaju pjesmu, kao da su posvuda i ulaze kroz sve prozore i pukotine između vrata. Nekako su prijeteće, odjednom se priroda uvukla u umjetnost”, rekao je Eno.

Cilj projekta Sounds Right je prikupiti novac za globalne projekte očuvanja prirode, a sredstva prikuplja ekološka dobrotvorna organizacija EarthPercent koju je pokrenuo Eno.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.