YouTube ponovno pokreće program Spaces, bit će u novom obliku

Unsplash/Sara Kurfeß

Tvrtka YouTube će ponovno pokrenuti svoj inovativni program Spaces u novom obliku, izvještava engadget.com.

Podsjetimo kako je ovaj program započeo 2012. godine, koji je autorima video uradaka nudio pravo studijsko okruženje u gradovima kao što su Berlin, London, Los Angeles, New York, Paris, Rio de Janeiro i Tokyo. Kompanija ima namjeru nastaviti projekt, ali će se usredotočiti na virtualna događanja i postavljanje pop-up studija. Program Spaces je bio zastupljen u 145 svjetske države i uključio je oko 70 tisuća korisnika. Usprkos pandemiji koronavirusa, raspored i program rada za ovu godinu postoji, a usmjeren je na poticanje autora i stvaranje zanimljivog sadržaja u nekim razvijenim zemljama i zemljama u razvoju.

“Ova fleksibilna nova strategija će nam omogućiti veći doseg u više regija. Želimo ostvariti pozitivan utjecaj na više novih i postojećih umjetnika, dajući im smjernice i resurse, koji su im potrebni da svoj rad podignu na sljedeću razinu”, piše u službenoj objavi.

Ističe se kako je pandemija koronavirusa smanjila potrebu rada u prostoru na globalnom nivou, dok su kreiranje sadržaja i produkcija više nego prije prebačeni u virtualnu sferu uz korištenje novih tehnologija.

Komentiraj