EPA/KIKO HUESCA

WTA NOTTINGHAM Vekić bez finala

Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati u finale WTA turnira u Nottinghamu, bolja od nje je u polufinalu bila Britanka Johanna Konta sa 6-2, 6-3 nakon sat i 15 minuta.

Ove dvije igračice susrele su se i prošle godine u Nottinghamu i to u finalu, a tada je bila bolja 21-godišnja Osječanka. Nažalost, u subotu Vekić nije uspjela ponoviti taj uspjeh.

Vekić je u prvom setu dva puta gubila svoj početni udarac, oba puta dvostrukom servis pogreškom, dok niti jednom nije zaprijetila “breakom”. Nakon izgubljenog prvog seta Vekić je potražila medicinsku pomoć u svlačionici, a tijekom tog prekida počela je padati kiša koja je prekinula dvoboj na više od sat vremena.

Po povratku na teren Vekić je i dalje imala problema sa zadržavanjem svog početnog udarca, ali je ipak zaigrala bolje na reternu. Nažalost, uspjela je tek jednom oduzeti servis Konti dok je Britanka napravila još tri “breaka” i plasirala se u finale.

Konta će u finalu igrati protiv Australke Ashleigh Barty koja je u drugom polufinalu sa 6-3, 6-4 bila bolja od Japanke Naomi Osake.

Komentiraj