Wrexham na krilima Hollywooda: Dvije utakmice do kraja sezone imaju rekordnih 107 bodova

Autor:

Soccer Football - National League - Wrexham v Notts County - Racecourse Ground, Wrexham, Britain - April 10, 2023 Wrexham co-owners Ryan Reynolds celebrates after winning the match with players Action Images via Reuters/Andrew Boyers EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club /league/player publications.  Please contact your account representative for further details. Photo: Andrew Boyers/REUTERS

Andrew Boyers/REUTERS/PIXSELL

Glumci Ryan Reynolds i Rob McElhenney možda su donijeli moć hollywoodskih zvijezda malom velškom nogometnom klubu Wrexham AFC, čiji igrači pišu vlastiti scenarij dostojan filmske uspješnice.

Klub koji su u studenome 2020. godine kupile filmske zvijezde Reynolds i McElhenney, na pragu je promocije u četvrtu englesku nogometnu ligu nakon što je skupio rekordnih 107 bodova i zauzeo vrh tablice pete lige dvije utakmice do kraja.

Pobjeda nad Boreham Woodom u subotu jamčila bi promociju u Football League Two, četvrtu razinu engleskog nogometa, a ljudi u sjevernom velškom gradu spremaju se za nezaboravnu večer. Klub u gradu od 61.000 stanovnika osnovan je prije čak 158 godina.

“Nećete moći sutra ući ovdje… nema šanse. Svaki pub u gradu bit će isti. Bit će emotivno, vrlo emotivno”, rekao je Mark Jones iz Turf Hotela, puba u Wrexhamu.

Jones svira gitaru za Declan Swans, bend srednjih godina koji su postigli status rock zvijezde kroz FX dokumentarni film “Welcome to Wrexham” koji prati napredak tima pod Reynoldsom i McElhenneyem, i njihovu pjesmu “Always Sunny in Wrexham”. Naslov je predstava o McElhenneyevom TV-seriji “Uvijek je sunčano u Philadelphiji”.

Dokumentarac je izbacio malo poznati velški klub u središte globalne pozornosti, utakmice privlače veliku publiku, čak i u Sjevernoj Americi, a priča o uspjehu nije ostavila gotovo nikoga u Wrexhamu ravnodušnim.

Unutar puba, slike Reynoldsa, McElhenneyja i Deadpoola bore se za prostor na crvenim zidovima s logotipima Wrexhama i imenima dugogodišnjih navijača.

Johnny Boycott, dugogodišnji obožavatelj Wrexhama, sjeća se mračnih dana.”Bilo je nekoliko stvarno mračnih dana kada je klub bio na rubu izumiranja i imali smo neke stvarno sumnjive vlasnike. Bio sam na stadionu kada je tamo bilo samo dvije tisuće navijača u hladnim večerima utorkom Sad je sve drugačije. Iamo pun stadion, a imamo i toliko obožavatelja u Kanadi, Americi, svim različitim dijelovima svijeta, za koje nikad prije niste čuli”, rekao je.

“Ali sada grad, pubovi, nakon utakmice ne možete ući u pubove, ponekad su tako zauzeti.Ali svi su sretni, nasmijani. Svi imaju majicu Wrexhama, čak i mala djeca. Jednostavno je briljantno. Ludo”.

Stigli hollywoodski vlasnici, euforija zahvatila petoligaša Wrexham

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.