William Shatner se vratio s kratkog svemirskog putovanja: “Bilo je nevjerojatno”

Screenshot YouTube

Ikona “Zvjezdanih staza” William Shatner u srijedu je postao najstarija osoba koja se vinula u svemir.

“Svi bi ovo trebali učiniti, bilo je nevjerojatno”, rekao je kanadski glumac po povratku na Zemlju.

Let tvrtke Blue Origin Jeffa Bezosa poveo je četiri osobe, uključujući 90-godišnjeg kanadskog glumca, oko 106 kilometara iznad Zemlje, iznad Karmanove linije.

Putnici su nekoliko minuta bili u bestežinskom stanju prije nego što se otvorili padobrani iznad kapsule New Shepard i vratili posadu natrag na Zemlju, oko 11 minuta od polijetanja.

To je bio drugi turistički let u svemir Blue Origina, jedne od triju tvrtki koje su nedavno počele nuditi komercijalna putovanja u svemir.

U tvitu objavljenom za vrijeme leta, Shatner je objavio fotografiju s logotipom Blue Origina na logotipu “Zvjezdanih staza” i napisao kako se u svom životu znao osjećati kao da “veliki ocean istine leži neotkriven preda mnom”.

Njegovo putovanje dovelo je do mnoštva internetskih ‘memova’, uključujući posadu Blue Origina u kostimima iz “Zvjezdanih staza” i obećanje Shatnera da će iskoristiti iskustvo u svemiru za svoj idući glazbeni album.

Na putovanju su još bili Audrey Powers, potpredsjednica tvrtke Blue Origin za misije i letačke operacije, Chris Boshuizen i Glen de Vries.

Komentiraj