Irena Weber, zamjenica izvanrednog povjerenika u Agrokoru, komentirala je daljnje korake nakon jučerašnjeg izglasavanja nagodbe u Agrokoru, javlja N1.

“Jučer je izglasana nagodba vrlo snažnom većinom od 80,2 posto što je nama jako važno jer šalje dosta snažan signal o samom procesu nagodbe i kvaliteti odrađenog posla”, rekla je Weber.

“Sada se okrećemo budućnosti Agrokora, kao što sam danas već napomenula. To znači fokus na operativno poslovanje kompanija, povećanje prihoda, profitabilnosti i efikasnosti jer je to jedini način na koji naši budući vlasnici, a sadašnji vjerovnici mogu vratiti svoja potraživanja”, poručila je.

“Naši budući vlasnici su međunarodne financijske institucije koje imaju pristup dosta velikom broj ozbiljnih tržišta. Fokus će s jedne strane biti povećanje izvoza i povećanju prihoda što je bitno u računu dobiti i gubitka, a onda kroz optimizaciju ugovora sa svim našim suradnicima i poslovnim subjektima raditi i na povećanju profitabilnnosti. S druge strane interno raditi na efikasnosti samog poslovanja”, smatra Weber, dodavši da će se tek sada u cijelosti fokusirati na operativno poslovanje Agrokora.

“Izbor buduće uprave i strukture i načina vođenja budućeg sustava je u domeni novih vlasnika”, kazala je Weber.

“Budući vlasnici ne planiraju nikakvu prodaju nego planiraju na razini grupe raditi na povećanju njezine vrijednosti”, zaključila je.

Komentiraj