hina

Vučić u Jasenovac šalje Vulina?!

Nagađa se da srpski šef Aleksandar Vučić u Hrvatsku na nedjeljnu komemoraciju šalje autora mnogih bombastičnih provokacija na račun Hrvatske – ministra Aleksandra Vulina.

“Postoje naznake da će ministar Vulin doći u Hrvatsku, ja zaista ne znam ima li on namjeru ili ne u kontekstu sad ovog teškog incidenta koji se dogodio (Šešeljev prljavi igrokaz, op.a.).

Ministar Vulin je poznat po nekad neodmjerenoj i zapaljivoj retorici. Mislimo da takva vrsta retorike i takva vrsta ponovnih nekih izjava u Hrvatskoj, sigurno ne bi pridonijela našim odnosima tako da očekujemo od srbijanske vlade da bude odgovorna u ovom trenutku.

Dakle, mi sigurno želimo graditi bolje odnose s Republikom Srbijom, vjerujemo da bi to trebala biti i želja druge strane, ona je deklarativno takva, i u tom smislu mislim da bilo kakva posjeta, bilo kojeg dužnosnika sa strane Srbije treba biti – dakle odluka o tome hoće li Vulin doći u Hrvatsku ili ne – treba biti mjerena na takav način”, rekla je ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić u razgovoru za televiziju N1 (VIDEO).

Podsjetimo, državna komemoracija u Jasenovcu bit će održana ove nedjelje, a predstavnici srpskih i antifašističkih organizacija svoju će komemoraciju održati dan ranije, u subotu.

Komentiraj