Vučić iz aviona za Pariz: “Ne suprotstavljajte se batinašima, to ćemo raditi mi kao država”

Autor:

15.06.2020., Beograd - Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vucic dao je izjavu medijima nakon obilaska gradilista kule "Beograd" koja se nalazi u sklopu kompleksa Beogradu na vodi. Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Srdjan Ilic/PIXSELL

 

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić javio se u četvrtak s leta prema Parizu i poslao poruku građanima.

“Dragi građani, obećavam vam da ćemo znati očuvati mir i stabilnost usprkos kriminalnim huliganskim nasilničkim napadima kojima smo svi šokirani. U Novom Sadu, 1941. kada su hortijevske fašističke jedinice upale, oni nisu oštetili fasadu zgrade Gradske kuće. Neki ljudi sinoć – jesu. Molim samo naše ljude u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima da se ne suprotstavljaju batinašima, to ćemo raditi mi kao država. Radit ćemo i pobijedit ćemo! Sačuvat ćemo mir za našu zemlju! Predaja nikad nije bila opcija! Ja sad letim za Pariz, gdje ću se boriti za našu Srbiju! Vidimo se uskoro! Srbija pobjeđuje!”, rekao je u obraćanju Vučić.

https://www.instagram.com/p/CCaYWXlpgSm/

Vučić, inače, u Pariz putuje kako bi se sastao s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom uoči nastavka dogovora između Srbije i Kosova. Macron će se odvojeno sastati s Vučićem i kosovskim premijerom Avdullahom Hotijem.

Dijalog o konačnom dogovoru Srbije i Kosova bit će obnovljen u petak, 10. srpnja, video summitom koji je potaknuo francuski predsjednik Emmanuel Macron. Na summitu će sudjelovati Macron, njemačka kancelarka Angela Merkel, predsjednici Kosova i Srbije, visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borrell te specijalni predstavnik EU-a za dijalog Srbije I Kosova Miroslav Lajčak.

Vučić i Hoti će se potom u nedjelju sastati u Bruxellesu, što će označiti nastavak dijaloga Srbije i Kosova uz posredovanje EU-a. Iz Bruxellesa je objavljeno da će tim sastankom ‘obnovljena rasprava i rad na postizanju sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova’.

Dijalog o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije počeo je 2011, a obustavljen krajem 2018. godine.

Obnova dijaloga Srbije i Kosova pod pokroviteljstvom EU dolazi nakon što je propao susret u Bijeloj kući, najavljen za 27. lipnja, jer je tužitelj Haškog suda podnio optužnicu za ratne zločine protiv predsjednika Kosova Hashima Thacija, pa je on otkazao odlazak u SAD.

U međuvremenu, danas će Krizni stožer Srbije raspravljati o novim mjerama kojima bi se trebalo zaustaviti širenje koronavirusa.

Jedan od prijedloga je skraćivanje radnog vremena kafića i klubova. Krizni stožer raspravljat će i o pooštravanju kontrola obveznog nošenja zaštitnih maski te rigoroznijim kaznama za nepoštivanje mjera.

Jedna od najavljenih mjera je i policijski sat tijekom vikenda, mjera zbog čije je najave posljednja dva dana na ulicama Beograda došlo do masovnih i nasilnih prosvjeda.

Opsadno stanje u Beogradu: Policija nakon šest sati uspostavila kontrolu u središtu grada

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.