VRKIĆ NAPAO ŠKORU: “Pa čovjek je utekao u Ameriku kada je Tuđman došao na vlast”

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić nakon 27 godina apstinencije izlazi kao kandidat na parlamentarne izbore. Prihvatio je ponudu Ivana Vrdoljaka za izlazak na izbore na listi HNS-a u 4. izbornoj jedinici.

“Idem na izbore. Bit ću na listi, možda i kao nositelj, ali to nije važno. Sa zadovoljstvom sam prihvatio molbu svog prijatelja Ivana Vrdoljaka, a to je samo moj djelomični odgovor na povjerenje koje je HNS imao u mene kada me predložio za gradonačelnika Osijeka”, rekao je vrkić u razgovoru za Jutarnji list.

osvrnuo se i na ulazak Miroslava Škore u politiku. “Šteta je što od jednog dobrog pjevača napravimo lošeg političara. Mi koji smo iz Osijeka znamo da je on utekao u Ameriku u trenutku kada je Franjo Tuđman došao na vlast. Žao mi je što se čovjek koji se nije borio za Hrvatsku u trenutku kada je trebalo, usudi svoj pokret nazvati Domovinski”, rekao je.

Kaže i kako to ne znači da nema simpatije prema njemu, jer, ističe, u Škorinom napredovanju ima i njegovih zasluga. “Bio sam mu na usluzi kada je bilo najvažnije, ali dalje o tome ne bih”, rekao je.

“Nas dvojica smo se pomirili, ali naše obitelji nisu. No, to nema veze s mojim mišljenjem o njemu kao političaru. Osobno mu želim sve najbolje, ali nije uvjerljiv kao političar. Nemoguće je da oni koji očekuju od njega da je domoljub na tome uspostave identitet. To naprosto ne ide jedno s drugim. Ja jesam domoljub, a za njega nisam siguran”, zaključio je.

Komentiraj