Vrhunska kuhinja restorana OXBO hotela DoubleTree by Hilton

Novom kategorizacijom hotel DoubleTree by Hilton i petom zvjezdicom, zagrebački hotel pridonio je ovogodišnjoj proslavi stote obljetnice postojanja brenda Hilton

SPONZORIRANI ČLANAK 

Prvi od tri zagrebačka Hilton hotela, DoubleTree by Hilton, posebno je ponosan na svoju kuhinju kroz koju predstavlja Zagreb i Hrvatsku kao destinaciju. Činjenicu da je hotel nedavno dobio petu zvjezdicu, čime se uvrstio u uzak krug najluksuznijih zagrebačkih hotela, dijelom treba pripisati upravo vrhunskoj kuhinji u kojoj su, u želji da zadovolje zahtjevne nepce svojih gostiju, objedinili iskustvo, znanje i ljubav prema pripremanju hrane. U OXBO restoranu hotela DoubleTree by Hilton u Zagrebu tako je predstavljena birana ponuda najboljih okusa internacionalne i domaće kuhinje.

Azijske specijalitete, među kojima su i tradicionalna jela iz tajlandske, japanske, kineske, korejske, nepalske i indijske kuhinje, priprema master chef azijske kuhinje Tika Ram Sharma, Nepalac s bogatim kuharskim iskustvom koje je proteklih godina stjecao u najboljim restoranima diljem Azije, hotelima Four Seasons Mumbai, Seycheles, Doha, te u ponajboljem svjetskom restoranu Nobu. „Kuhanjem sam se počeo baviti 2007. godine u Indiji i vrlo brzo sam krenuo obogaćivati svoje znanje u hotelima u Dohi i Dubaiju, a onda i u Milanu, te na Sejšelima i Maldivima. U Zagreb sam stigao u veljači ove godine i od tada pripremam azijske specijalitete u sva tri Hiltonova hotela – Double Tree by Hilton, Canopy by Hilton i Hilton Garden Inn“, ispričao nam je Tika. Dok razgovara s nama njegove ruke ne miruju. Na drvenoj podlozi brzim i vještim pokretima sjecka filete lososa, dodaje rižu, zrnca kavijara, komade povrća, ribe … i spretnim pokretima zamata sushi kojeg potom reže na komade veličine zalogaja. Nakon toga na drvenim pladnjevima slaže čitave instalacije od nekoliko zalogaja sushija, sashimija, zelenog wasabi umaka, komada povrća i umaka. Jednom riječju umjetničko djelo stvoreno za samo nekoliko minuta. A okus? Savršen!

Na drugom kraju otvorene kuhinje, u koju rado zavire radoznali ljubitelji dobrog zalogaja, glavni chef OXBO restorana Goran Brnčić sprema birane delicije internacionalne kuhinje. Na roštilju se na plamenu upravo priprema rib eye steak načinjen od najkvalitetnije i pažljivo birane Black Angus junetine, a odmah uz njega i burger kao sastavni dio tradicionalnog signature hamburgera. „Naš hamburger spremamo već punih sedam godina, koliko postoji i ovaj hotel. Sastojke pažljivo biramo, nabavljamo ih od provjerenih domaćih tvrtki i već sedam godina radimo ga po istoj recepturi isključivo od Black Angus junetine jer su naši gosti oduševljeni njegovim okusom i kvalitetom. A kad je nešto dobro, to ne mijenjaš“, s osmijehom nam tumači Goran Brnčić dok spretno okreće rib eye i priprema priloge. Napominje nam da kečap za hamburgere, ali i čitav niz ostalih umaka koje koriste, ne kupuju već ih rade sami. „Osnovni ‘demi glace’ umak, klasik francuske kuhinje koji je baza za niz popularnih umaka koje koristimo u našoj kuhinji, kuhamo najmanje dva dana kako bismo ga pripremili baš onako kakav treba biti i kako bi dobio svu punoću okusa. Kečap radimo od kombinacije začina i baze od rajčice po vlastitoj recepturi“, tumači chef Goran. Oku ugodan aranžman i atraktivan izgled pripremljene hrane nešto je na što u OXBO restoranu hotela polažu posebnu pažnju, pa Goran spretnim prstima pažljivo slaže pripremljeni steak na pladanj i preciznim pokretima dodaje komade začina i povrća, stvarajući živopisnu priču na tanjuru.

No osim popularnih specijaliteta internacionalne kuhinje pripravljenih po receptima iz cijelog svijeta, DoubleTree by Hilton svojim gostima predstavlja i specijalitete domaće kuhinje. „Upravo smo ovoga tjedna krenuli s našom zimskom ponudom tradicionalnog kontinentalnog jela kao što su restani krumpir, dinstano kiselo zelje i tri vrste domaćih kobasica. Naši gosti koji žele probati domaću kuhinju rado kušaju upravo ovakva tipična hrvatska jela. Osim jela iz unutrašnjosti, na jelovniku imamo i morske specijalitete. Uz lososa nudimo i domaću ražu, gofa i najkvalitetniju jadransku plavorepu tunu. Želja nam je ljubiteljima morske hrane ponuditi nešto drugačiji zalogaj od već tradicionalno zastupljenih orada, brancina i zubaca. I to se pokazalo kao odličan potez jer su gosti oduševljeni novim okusima i novom ponudom“, objasnio je chef, dodajući kako vrlo pažljivo biraju sve namirnice i sastojke. „Svi dobavljači su domaći, riba dolazi iz Jadrana, a povrće je iz domaćeg uzgoja“ napominje Goran Brnčić.

Novom kategorizacijom DoubleTree by Hilton hotela i petom zvjezdicom zagrebački je hotel na najbolji način pridonio ovogodišnjoj proslavi stote obljetnice postojanja brenda Hilton, podsjetio nas je voditelj hotela Marin Soljačić. Prema njegovim riječima, hotel je u najvećoj mjeri posvećen gostima iz poslovnog svijeta, pa je i njihova ponuda posebno prilagođena njihovim potrebama i željama. „Neki od naših gostiju dolaze vrlo često, i po dva ili tri puta tjedno, u pravilu nam se stalno vraćaju, što nam najbolje govori da se ovdje osjećaju ugodno i da smo uspjeli udovoljiti njihovim željama. Od bazena na desetom katu, u kojem se mogu opustiti i odmoriti nakon napornog radnog dana i fitness dvorane za treninge, preko vrhunske kuhinje, pa do kongresnog centra sa prostorima za sastanke nastojimo biti na usluzi klijentima i omogućiti im da većinu svojih poslovnih obaveza obave u hotelu i tako uštede vrijeme“, objasnio je Marin Soljačić.

A činjenicu da Hrvatska od 1. siječnja iduće godine preuzima predsjedanje Vijećem Europske unije ovdje vide kao poseban izazov . „Naravno da smo spremni, očekujemo više gostiju i mnogo događanja u naših šest multifunkcionalnih dvorana kao i u restoranu. No prije predsjedanja trebamo organizirati i doček Nove za goste hotela ali i restorana. Ove godine pripremamo nešto posebno, nakon novogodišnje večere u OXBO restoranu uz live glazbu, gosti će uz bazen u našem Wellnessu na 10. katu uz pjenušac dočekati Novu i to uz veličanstveni pogled na cijeli Zagreb i novogodišnji vatromet!“

Komentiraj