Vožnja ukrug u garaži ponekad može sasvim zbuniti vozače

Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL

Jedna od podzemnih garaža u kineskom gradu Chongqingu je posebno usko građena. Spiralni izlaz iz najdublje etaže ima devet krugova. To je omelo jednog neiskusnog vozača, koji je pri samom vrhu uspona završio na krovu. Potvrda je to da vožnja ukrug ponekad može sasvim zbuniti i omesti nevješte vozače.

Fotografija prevrnutog automobila je objavljena na društvenim mrežama. Jedan Kinez je odlučio provjeriti da li napisi na društvenim mrežama pretjeruju i je li izlazak iz ove podzemne garaže stvarno zahtjevan. Za izlazak mu je trebalo dvije minute vožnje ukrug. “Teško. Stvarno teško”, rekao je gospodin Jiang, koji se čak oznojio.

Chongqing je poznat i pod nazivom “planinski grad”. Sa svih strana okružen je planinama Daba, Wu, Wuling i Dalou. Surov i planinski teren u nizini Žute rijeke je godinama prilagođavan i kultiviran za potrebe lokalnog stanovništva. Nakon početka velike urbanizacije arhitekti, geodeti i građevinski radnici su se morali dobro potruditi kako bi bili sigurni u održivost izgradnje urbanih projekata.

Komentiraj