Vozio pijan, bez vozačke dozvole, uzrokovao nesreću: Evo kakvu je kaznu dobio

Krapinsko-zagorska policija u utorak je izvijestila da je 36-godišnji vozač uhićen i kažnjen jer je zbog vožnje pod utjecajem alkohola, nepoloženog vozačkog ispita i neprilagođene brzine u ponedjeljak skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom.

“Do prometne nesreće je došlo na način što 36-godišnji hrvatski državljanin osobnim vozilom nije brzinu kretanja prilagodio uvjetima vidljivosti (noć) i karakteristikama prometnice, prilikom čega je osobnim vozilom prešao na lijevu prometnu traku, kojom se u dvosmjeran tok prometa uključivao 72-godišnji hrvatski državljanin, pravilnom kolničkom trakom te je došlo do sudara”, priopćili su iz policije.

Vozač je napustio mjesto nesreće, ali ga je policija ubrzo pronašla. Nakon što je alkotestiran, utvrđena mu je koncentracija alkohola u krvi od 1,72 promila te je ustanovljeno da je 36-godišnjak upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita.

Nadležni sud odredio mu je novčanu kaznu u iznosu od 16 500 kuna, kaznu zatvora od 15 dana, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od šest mjeseci, koja će se izvršiti nakon polaganja vozačkog ispita i izdavanja vozačke dozvole.

Komentiraj