Vozio neregistrirani auto i udario policajca zbog tražene propusnice

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) podiglo je optužnicu protiv 32-godišnjaka koji je automobilom pobjegao s policijskog punkta u Stankovcima nakon što je policajca udario šakom u glavu i abdomen. Ubrzo je uhićen i pritvoren, javlja Index.

Tereti ga se da je 7. travnja u Stankovcima, nakon što su ga policijski službenici, koji su obavljali nadzor na punktu oformljenom zbog zabrane napuštanja mjesta prebivališta radi sprječavanja širenja koronavirusa, pokušali zaustaviti u neregistriranom vozilu, odbio postupiti po naredbi policijskih službenika te vozilom krenuo u bijeg.

“Kad je okrivljenik zaustavio vozilo i kad mu je policijski službenik izdao naredbu da ugasi vozilo i izađe iz njega, tereti ga se da je šakom udario policijskog službenika u glavu i abdomen, nakon čega je policijski službenik uz pomoć drugog policijskog službenika svladao okrivljenikov otpor, a tom je prilikom policijski službenik zadobio lake tjelesne ozljede”, navodi se u priopćenju zadarskog državnog odvjetništva.

Općinskom sudu u Zadru predloženo je da mu se produlji istražni zatvor.

Komentiraj