VON DER LEYEN: “Europski način života vodi prema slobodi”

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen u srijedu je u zagrebačkoj Areni, na Kongresu EPP-a poručila kako ‘europski način života vodi prema slobodi’.

Von der Leyen se zahvalila predsjedniku EPP-a Josephu Daulu, a uskoro novom predsjedniku Donaldu Tusku poručila je da je uzor jer najbolje zna kako je to boriti se očuvati timski duh u teškim vremenima. Naglasila je da je predsjednik EK u odlasku Jean Claude Juncker postavio temelje na kojima će ona nastaviti graditi i zahvalila mu se na tome.

Pohvalila je i napore hrvatskog premijera Andreja Plenkovića oko dobijanja zelenog svjetla za Schengen Hrvatskoj.

Kao i Angela Merkel, i von der Leyen se zahvalila spitzenkandidatu EPP-a manfredu Weberu. “Vidjeli smo kako si s velikom energijom vodio kampanju, ali svjesna sam da je nakon kampanje uslijedilo razdobljle koje je za tebe bilo teško. Od prvog dana si stao uz mene i pokazao si pravi entuzijazam što zaslužuje naše poštovanje”, poručila je.

Von der Leyen je naglasila kako je EPP u Europsku komisiju poslao jdnak broj žena i muškaraca i time ostavrio rodnu ravnopravnost.

Predstavila je svoje povjerenike i osvrnula se na resor pod nazivom Europski način života. “Nikada nećemo dopustiti nacionalistima i populistima, onima koji žele uništiti Europsku uniju, da otmu definiciju europskog načina života, naš način života vodi prema slobodi, vrijednostima i vladavini prava”, rekla je i zaključila da će ga uvijek braniti.

Komentiraj