Vojska pretresla kuće Seana “Diddyja” Combsa, sumnja se na trgovinu seksom, njegov odvjetnik tvrdi “ovo je lov na vještice bez dokaza”

Autor:

File photo dated January 27, 2018 shows Sean Combs and Cassie Ventura attend the Clive Davis and Recording Academy Pre-GRAMMY Gala and GRAMMY Salute to Industry Icons Honoring Jay-Z in New York City, NY, USA. Sean Combs, a hip-hop icon and the founder of Bad Boy Records, has been accused of rape and abuse in a major lawsuit filed by the singer Cassie that alleges he used his powerful network to keep her trapped in a violent relationship with him.,Image: 822620184, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Hahn Lionel/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Hahn Lionel/ABACA / Abaca Press / Profimedia

U ponedjeljak je Ministarstvo domovinske sigurnosti potvrdilo da je sprovelo pretrese u dvije kuće, u Miamiju i Los Angelesu, koje pripadaju slavnom reperu Seanu “Diddyju” Combsu, a sve slijedom višestrukih optužbi za seksualno nasilje protiv njega. Američki mediji pišu kako se glazbeni mogul sada suočava s višestrukim tužbama za seksualnu trgovinu, seksualno zlostavljanje i silovanje. Prvu tužbu protiv Combsa podigla je u studenome prošle godine njegova bivša partnerica Casandra “Cassie” Ventura (na slici). Optužila ga je da ju je 2018. silovao, tukao, zahtijevao od nje da nosi vatreno oružje kako bi joj “stvorio neugodu i pokazao koliko je opasan” te je prisilio na “neželjene seksualne susrete s muškim seksualnim radnicima”.

Tužba Cassandre Ventura protiv Combsa riješena je dan kasnije izvansudskom nagodbom. U studenom 2023. tužila ga je i Joie Dickerson-Neal tvrdeći da ju je Combs drogirao, seksualno napastvovao i potajno snimao napad dok je bila studentica 1991., izvijestio je NBC News pozivajući se na sudske dokumente. Od studenog su još tri žene podnijele tužbe u južnom okrugu New Yorka tvrdeći da ih je Combs seksualno napastvovao. Dvije žene rekle su da su bile tinejdžerice u vrijeme navodnih napada. Na sve te optužbe Combs je krajem prošle godine odgovorio u službenom priopćenju rekavši: “Dopustite mi da budem potpuno jasan: nisam učinio ništa od ovih groznih stvari koje se navode. Borit ću se za svoje ime, svoju obitelj i za istinu.”

U povodu ovotjednih pretresa oglasio se Combsov odvjetnik Aaron Dyer koji je opisao te pretrese istražitelja Ministarstva domovinske sigurnosti kao “zasjedu bez presedana” i “lov na vještice”.

„U ponedjeljak je došlo do prekomjerne upotrebe vojnih snaga dok su nalozi za pretres izvršeni u rezidencijama gospodina Combsa”, napisao je Dyer. “Nema opravdanja za pretjeranu demonstraciju sile i neprijateljstvo koje su iskazale vlasti ili način na koji su postupali s njegovom djecom i zaposlenicima. Gospodin Combs nikada nije bio pritvoren, ali je razgovarao s vlastima i surađivao s njima. Unatoč medijskim nagađanjima, ni gospodin Combs ni bilo koji od članova njegove obitelji nisu uhićeni niti im je na bilo koji način ograničena mogućnost putovanja. Ova zasjeda bez presedana – uparena s naprednom, koordiniranom medijskom prisutnošću – dovodi do preuranjene žurbe s prosuđivanjem gospodina Combsa i nije ništa više od lova na vještice temeljen na neosnovanim optužbama iznesenim u građanskim parnicama. Ni za jednu od ovih optužbi nije utvrđena kaznena ili građanska odgovornost. Gospodin Combs je nevin i nastavit će se boriti svaki dan da spere svoje ime.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.