Vodeći ilustratori slikovnica na izložbi ‘Čudesno putovanje’ u Osijeku

Grad Osijek je od 2015. godine domaćin Međunarodnog festivala slikovnice pod nazivom ‘Čuvari priča’. Riječ je o festivalu u organizaciji Gradske i sveučilišne knjižnice grada Osijeka, koji na jednom mjestu okuplja vodeće umjetnike, dječje pisce, ilustratore dječjih knjiga i slikovnica, a koji kroz izložbe, radionice, pričaonice i igraonice, djeci ( i skupa s njima) –  uljepšavaju ovaj svijet, ali i stvaraju neke nove i ljepše dječje svjetove.

U subotu, 2. srpnja s početkom u 14 sati u foajeu Kulturnog centra Osijek održat će se otvorenje izložbe ilustracija i instalacija ‘Čudesno putovanje“’. Izložba je dio Međunarodnog festivala slikovnice Čuvari priča, a na njoj svoje će radove izložiti renomirani gosti Festivala, trenutno vodeći ilustratori dječje literature:  Margareta Peršić, Željka Mezić, Tihana Ostreš, Daniela Skoković, Dražen Jerabek, Dubravka Kolanović, Manuela Vladić Maštruko i Christian Thomas.

“Redom istaknuti ilustratori koji su svojom maštom ispričali preko tisuću priča, „olovkom“ ukrasili i svojim rukama izradili jednako toliko knjiga, slikovnica i lutaka, a koji su našu djecu dodatno privukli čitanju, istinski su Čuvari priča i ovom izložbom vode vas i vaše klince na Čudesno putovanje”, poručili su organizatori.

Izložba ostaje otvorena do 25. srpnja. Ulaz je slobodan.

Program je dio 22. Osječkog ljeta kulture.

 

Komentiraj