HINA/ Tomislav PAVLEK

Voda kod Jasenovca počela ulaziti u kuće

Nastavlja se borba s poplavama u Hrvtaskoj.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje priopćila je da je u 11 sati doneseno Rješenje o uvođenju izvanrednog stanja obrane od poplava na zaštitnim vodnim građevinama na branjenom području 10, mali sliv Banovina. Probleme na tom području stvara rijeka odra, čiji je vodostaj iznosio 861 centimetar i nastavlja rasti.

U mjestu Uštica kraj Jasenovca voda je tijekom noći došla do dvorišta pedesetak kuća koje se nalaze uz savski nasip. Nasip nije pukao, niti se Sava izlila preko, nego se voda probila ispod nasipa, javlja N1. Srećom, većina mještana se dobro pripremila pa su postavljene vreće pijeska zasad zaustavile Savu pred pragom i voda im nije ušla u kuće, no strahuju kako je neće moći zaustaviti ukoliko se još digne razina vodostaja.

Potpredsjednik Vlade i minstar graditeljstva, Predrag Štromar, danas je počeo obilazak mjesta koja su stradala u poplavama i gdje su se aktivirala klizišta. Bio je i na radnom sastanku s gradonačelnikom Petrinje i županom, a danas će posjetiti i Hrvatsku Kostajnicu, Crveni Križ, ali i građane s područja oštećenog klizištima.

Komentiraj