Vlasnika vikendice opljačkali, pretukli pa ga bacili u Dravu. Određen im je jednomjesečni pritvor

Jednomjesečni istražni pritvor određen je dvojici razbojnika koji su u petak na Dravi u blizini Gornjeg Kuršanca provalili u vikendicu i ozlijedili vlasnika, izvijestila je u ponedjeljak međimurska policija.

“U petak poslijepodne u blizini Gornjeg Kuršanca, u predjelu zvanom Donji Omeki, na otočiću na rijeci Dravi, dva nepoznata počinitelja provalila su u vikendicu te na terasi pripremila razne predmete za odnošenje. U tome ih je zatekao vlasnik objekta, koji je potom pokušao pobjeći, ali su ga počinitelji sustigli, fizički napali i bacili u vodu. Skinuli su mu i ukrali ruksak s osobnim stvarima. Vlasnik objekta se otrgnuo i pobjegao na obalu rijeke, odakle je zatražio liječničku pomoć. U napadu je lakše ozlijeđen”, navodi policija u priopćenju,

Brzom reakcijom, dodaju, u policijske su prostorije dovedene dvije muške osobe, 25-godišnjak i 20-godišnjak, sa šireg čakovečkog područja.

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretraženi su dom i druge prostorije kojima se privedene osobe koriste te su pronađeni predmeti koji se dovode u vezu s ovim kaznenim djelom, ističe policija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policija je objavila da se sumnja da su 25-godišnjak i 20-godišnjak počinili kaznena djela razbojništva i teške krađe. Sudac istrage Županijskog suda u Varaždinu odredio im je jednomjesečni istražni zatvor.

Komentiraj