Vlasnica kafića kod Poreča gostima posluživala kavu, slijedi joj prekršajna prijava

Istarska policija danas je izvijestila kako će Državnom inspektoratu prekršajno prijaviti 47-godišnju vlasnicu kafića u mjestu Tar kod Poreča koja je u četvrtak gostima posluživala kavu unatoč zaštitnoj mjeri zatvaranja ugostiteljskih objekata s ciljem sprječavanja širenja pandemije koronavirusa.

“Policijski službenici u okviru svojih redovnih aktivnosti provjeravaju i da li građani poštuju odluke Stožera civilne zaštite pa su tako u četvrtak, 9. travnja oko 12.50 sati, primijetili da se iz jednog ugostiteljskog objekta u Taru čuje razgovor. Nakon što su ušli u objekt, zatekli su 47-godišnju vlasnicu za šankom i tri osobe koje su sjedile za stolovima i pile kavu.

Budući da je ugostiteljski objekt bio otvoren, a što je suprotno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, policija će o počinjenom prekršaju obavijestiti Državni inspektorat”, navodi se u policijskom priopćenju.

Kazne za nepoštivanje odluke o zatvaranju ugostiteljskih objekata radi suzbijanja širenja virusa su prvo pečaćenje objekta na 30 dana, odnosno sve dok je na snazi odluka Stožera. Zatim slijede i novčane kazne od pet tisuća kuna za odgovornu pravnu osobu i tri tisuće za fizičku.

Komentiraj