Vlada predlaže Huzjana za predsjednika, a Baranašića za člana Uprave HAC-a

Vlada je u četvrtak sa zatvorenog dijela sjednice Skupštini Hrvatskih autocesta (HAC) predložila da za predsjednika Uprave imenuje Borisa Huzjana, a za člana Stjepana Baranašića.

Vlada je priopćila da je spomenuti prijedlog donijela sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednika i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za RH, temeljem provedenog postupaka po objavljenom javnom natječaju.

Glavnoj skupštini HEP-a Vlada je predložila izbor Gorana Granića, Marka Primorca i Jelene Zrinski Berger za članove Nadzornog odbora, sukladno Odluci o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za RH, a najviše na vrijeme od šest mjeseci, jer im je istekao mandat od šest mjeseci dana 6. lipnja.

Razriješeni su dosadašnja zamjenica predsjednice, članovi i zamjenik člana hrvatskoga dijela Stalne hrvatsko-slovenske komisije za vodno gospodarstvo Fani Bojanić, Andrino Petković, Vanja Rački, Milan Mateša i Zoran Marković. Novim je zamjenikom predsjednice Komisije imenovan Valentin Dujmović, novim članovima Davorin Piha, Zvonko Marenić i Gordan Gašparović, dok je novim zamjenikom člana imenovan Hrvoje Bogat.

Vlada je razriješila dosadašnjega člana i dio zamjenika članova hrvatskoga dijela Mješovitoga povjerenstva za praćenje provedbe Ugovora između RH i BiH o graničnim prijelazima, i to Antu Kapulicu, Gorana Jutrišu, Damira Barišića i Dubravku Kunac. Kao predstavnici nadležnih ministarstava, novim je članom Mješovitoga povjerenstva imenovan Damir Barišić, a zamjenicima člana Davorka Sarić, Krešimir Kolarić i Željka Andrić Dorontić.

Razriješena je dosadašnja članica hrvatskoga dijela Mješovitoga povjerenstva za praćenje provedbe Sporazuma između RH i BiH o pograničnom prometu Dubravka Kunac i zamjenik člana Goran Jutriša. Vlada je, kao predstavnice nadležnih ministarstava, novom članicom Mješovitoga povjerenstva imenovala Željku Andrić Dorontić, a zamjenicom člana Davorku Sarić.

Supredsjedateljicom Međuvladinog hrvatsko-turkmenskog povjerenstva za gospodarsku suradnju, sukladno Ugovoru između Vlade RH i Vlade Turkmenistana o tom međuvladinom povjerenstvu, imenovana je Ivana Soić.

Vlada je Zvonimira Novaka imenovala supredsjedateljem Zajedničkoga povjerenstva za gospodarsku suradnju između Vlade RH i Vlade Narodne Republike Kine, sukladno Ugovoru između dviju vlada o gospodarskoj suradnji.

U Zajedničko povjerenstvo za tumačenje Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, Vlada je za predstavnike imenovala Tomislava Dulibića, Mariju Pećanac i Danicu Kramarić, dok su zamjenicama predstavnika imenovane Martina Furlan, Jasminka Katić Bubaš i Jasminka Hlupić. Na zatvorenome dijelu današnje sjednice, Vlada Republike Hrvatske utvrdila je stajališta za sastanak Vijeća za promet, telekomunikacije i energetiku (TTE), koje se održava 7., 8. i 11. lipnja 2018. godine.

Na zatvorenoj sjednici Vlade donesena je odluka o dodjeli na korištenje višenamjenskih autocisterni za vodu iz strateških robnih zaliha. Ova je točka označena stupnjem tajnosti “vrlo tajno”, pa se ne može javno objaviti. Usvojeno je Izvješće o provedbi Nacionalnog programa reformi 2018. za mjesec svibanj 2018.

Vlada je informirana o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Hrvatskoj, kao i o pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2018. godinu, stoji u priopćenju.

Komentiraj