Predsjednik saborskog Odbora za gospodarstvo Darinko Kosor jutros je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirao jučerašnju sjednicu, na kojoj su na pitanja zastupnika odgovarali potpredsjednica Vlade i ministrica gospdarstva Martina Dalić i izvanredni povjerenik Vlade za Agrokor Ante Ramljak.

Kosor je zadovoljan formatom sjednice, kao i efektima koje je imala jučerašnja sjednica. “Moja ideja je bila da matično tijelo koje je prošlo zakon dovede glavne aktere da odgovaraju na sva pitanja. Kad odgovorite na pitanja, nema tajni i nema poluinformacija. Dogovor je da budu još dvije sjednice. Nećemo ništa mijenjati u formatu jer se pokazao dobar. Vidim li nešto sporno, nezakonito? U principu, nije na Odboru da to procjenjuje, ali rekao sam vrlo jasno da je nemoralno angažirati firme u kojima je nekad radio, ali da je na Vladi da odluči o sankcijama. Vlada je predložila povjerenika i ona ga jedina može promijeniti”, istaknuo je Kosor.

Kaže da je sada jedina sakcija promjena povjerenika. “Ovdje se radi o nekliko milijuna konzultantskih ugovora koji nisu dobro napravljeni. Ono što se rješava u Agrokoru je 60 milijardi kuna dugova Agrokra prema vjerovnicima. Mi moramo spasiti šumu, a ovo je samo jedno drvo. Ako nam se desi da ne završi nagodba, tisuće radnih mjesta će biti ugroženo i mnoge fimre to neće preživjeti”, rekao je.

Komentiraj