Vjetar otežava cestovni i pomorski promet

Ivo Cagalj/PIXSELL

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27); autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3); državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54); Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) i Paški most, javlja u subotu poslijepodne Hrvatski autoklub.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Između tunela Ledenik i tunela Bristovac na autocesti A1 u smjeru Dibrocnika vozilo je u kvaru. Na autocesti A3 Bregana-Lipovac kolona teretnih vozila kod GP Bajakovo u smjeru Republike Srbije duga je oko 1 km.

Na Istarskom ipsilonu (A8) dionica čvor Vranja-čvor Veprinac, odnosno na ulazu/izlazu iz tunela Učka), tunel Učka će biti zatvoren za sav promet u nedjelju, 18.11.2018. godine u vremenu od 07:00 do 07:45 sati.

Pomorski promet

U prekidu su: trajektne linije: Lopar – Valbiska, Stinica – Mišnjak, Prizna – Žigljen; katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka.

Dana 17. studenog brzobrodska linija 9141 na relaciji Pula-Mali Lošinj-Zadar neće isploviti.

Na trajektnoj liniji Split-Vela Luka- Ubli (604) plovi trajekt Lastovo kojemu je maksimalna visina garaže 3.80 m, upozoravamo vozače teretnih vozila da obrate pažnju na visinu kamiona.

Granični prijelazi

Osobni automobili na ulazak čekaju 15-ak minuta na GP Stara Gradiška i Županja. Na GP Stara Gradiška osobni automobili čekaju oko desetak minuta na izlazak. Teretna vozila na izlazak na GP Bajakovo čekau oko sat i pol, a na GP Tovarnik oko dva sata.

Komentiraj