VIŠE NE ŽELE TURISTE Japan ogradom zaklonio legendarni pogled na planinu Fuji

Autor:

A person takes pictures of Mount Fuji from across the street of a convenience store, hours before the installation of a barrier to block the sight of Japan's Mount Fuji to deter badly behaved tourists, in the town of Fujikawaguchiko, Yamanashi prefecture on May 21, 2024. The plan to erect a large mesh barrier across the road from an Instagram-famous view of Mount Fuji made headlines last month when it was announced by officials fed up with what locals said were unending streams of mostly foreign visitors littering, trespassing and breaking traffic rules.,Image: 875012973, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Kazuhiro NOGI / AFP / Profimedia

Kazuhiro NOGI / AFP / Profimedia

Japanski grad Fujikawaguchiko postavio je u utorak veliku mrežastu barijeru na popularnom mjestu za promatranje planine Fuji, u pokušaju da odvrati sve veći broj turista od fotografiranja.

Najpoznatiji prizor u Japanu može se vidjeti kilometrima unaokolo, ali mještanima Fujikawaguchika dosta je bujica većinom stranih posjetitelja koji bacaju smeće, ulaze na privatne posjede i krše prometna pravila u potrazi za fotografijom za dijeljenje na društvenim mrežama.

Nezakonito parkirajući i ignorirajući zabranu pušenja, nagurali bi se na pločnik kako bi snimili snijegom prekrivenu planinu koja se fotogenično uzdiže u nebo iza trgovine, rekli su stanovnici.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by THEIERE テイエ (@theiere.co.jp)

Radnici su u utorak počeli postavljati crnu mrežu dimenzija 2,5 puta 20, a kasno ujutro već su bili gotovi, rekao je novinar AFP-a s mjesta događaja.

Nadam se da će mreža spriječiti te radnje turista koje su opasne”, rekla je za AFP stanovnica Michie Motomochi (41), koja vodi tradicionalnu japansku slastičarnu.

“Mislim da je razočaravajuće što ga postavljaju. To je ipak kultni prizor. Sinoć smo bili ovdje, uspjeli smo snimiti zadnji snimak prije nego što su podigli zid, a bilo je toliko ljudi”, rekla je Christina Roys (36), turistkinja s Novog Zelanda.

“Ali ta je odluka potpuno razumljiva. Prilično je opasno zbog prometa koji prolazi. Ima i drugih mjesta gdje možete snimiti planinu“, objašnjava turistkinja.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.