Humanitarna organizacija Lions predstavila je novi projekt ‘Vinom i dobrotom do zvanja’ kojim pomaže obrazovanju mladih agronoma. Vođeni načelom humanosti, promicanjem ekološke svijesti i važnosti stjecanja zvanja u poljoprivredi, Lionsi iz LC Zrinjevac u suradnji s Iločkim podrumima pokrenuli su akciju Lions vinograd dobrote.

Prikupljena sredstva ovom humanitarnom akcijom namijenjena su Srednjoj školi Ilok, osnovanoj 1899. godine pod imenom Kraljevska vinogradarska škola. Učenici agronomskog usmjerenja donacijom će hortikulturalno urediti središte Iloka sa trajnim zasadima te se tako uređenjem svog grada pripremati za buduća zvanja.

“Ova akcija je dugoročnog karaktera, a sredstva se skupljaju putem kumstva trsa i uroda traminca pretočenog u vino, kroz razdoblje od slijedećih 10 godina. Voljeli bismo kroz duže razdoblje djelovati u ovom području, potičući mlade na ljubav prema prirodi i svom kraju”, kazala je koordinatorica humanitarnih akcija hrvatskih Lions klubova Vesna Boinović Grubić.

Đurđa Protić iz Organizacijskog odbora akcije Vingorad dobrote poručila je kako je ponosna što se ovom akcijom potiče primjena stečenih znanja i ostanak mladih na ovim prostorima.

Komentiraj