VIDEO: Stranka Vlahe Orepića Nova Politika spaja se s HSS-om i najavljuju planove za izbore

Predsjednik HSS-a Krešimir Beljak sazvao je konferenciju za novinare na kojoj je naglasio da su nadolazeći izbori prilika da se iskoristi novonastala situacija i promjeni stanje u Hrvatskoj. Novost je i ta da se stranka Vlahe Orepića Nova Politika spaja s HSS-om.

Krešo Beljak je poručio kako će jedan od glavnih programa njihove stranke biti ukidanje uhljeba, smanjivanje broja nepotrebnih ministarstava i potpuno oslobođenje poduzetnika od svih parafiskalnih nameta.

Vrijeme je za okupljanje

Predsjednik Nove Politike Vlaho Orepić je potvrdio je spajanje stranke s HSS-om i rekao je kako je došlo vrijeme za spajanje s onima koji su programski i svjetonazorski kompatibilni.

“U HSS-u sam prepoznao temeljne vrijednosti koje zajedno njegujemo i bitno je da se ujedinimo kako bi riješili problem uhljeba, korupcije i nepotizma”, rekao je Orepić i dodao kako su temeljne zajedničke vrijednosti Vjera u Boga, seljačka sloga i Domovinski rat.

Na upit novinara zašto je otišao iz Mosta, pokrenuo svoju stranku da bi sada prešao u HSS, Orepić  je rekao da je u ovim teškim vremenima prepoznao potrebu za okupljanjem, a iz Mosta je prema njegovim riječima otišao zbog toga jer su otišli previše u desno.

 

Cijelu konferenciju možete pogledati u nastavku

Press HSS

Posted by Nacional News Magazin on Thursday, April 30, 2020

Komentiraj