VIDEO: ‘PRVA DAMA’ ISIS-A ‘Sanjali smo o tome da svoju djecu obučimo da postanu ubojice i vojnici i pridruže se džihadu’

Bivša supruga najviše rangiranog američkog člana ISIS-a opisala je u razgovoru za The Atlantic svoj put od radikalizacije do prelaska na kršćanstvo.
Tania Georgelas (33) radikalizirana je kao tinejdžerica u Velikoj Britaniji i preselila se u Siriju sa suprugom Johnom Georgelasom iz Teksasa, kojeg je upoznala na internetu.
“Sanjali smo o tome da imamo vlastitu zemlju i osnujemo obitelj, a zatim djecu obučimo da postanu ubojice i vojnici i pridruže se džihadu”, izjavila je Georgelas.
Porijeklom iz Bangladeša, Georgelas je rođena u Londonu i ispričala je kako je u djetinjstvu patila zbog izolacije i rasizma prema njenoj obitelji. Upravo je rasizam okrivila za svoju radikalizaciju.
Dan nakon terorističkog napada 11. rujna 2001. u SAD-u Georgelas je otišla u školu i upitala prijateljicu: “Nije li strašno to što se dogodilo?” Ona joj je navodno odgovorila: “Zar je bilo toliko strašno?”. “U tom trenutku postala sam okorjela džihadistica”, rekla je Georgelas.
Nedugo zatim je upoznala supruga na muslimanskoj web stranici za pronalaženje partnera, prešla je na islam i vjenčali su se u 2004. Bila je u 5. mjesecu trudnoće s četvrtim djetetom u 2013., kada ih je John protiv njene volje preselio u Raku.
Georgelas se nakon nekog vremena razboljela i suprug ju je poslao u SAD, gdje je kratko živjela s njegovim roditeljima u Teksasu. Uskoro je zatražila razvod i prebacila se na kršćanstvo.
“Ne znam želim li ispričati ljudima cijelu svoju priču – to je horor priča. Samo želim pokazati ljudima u sličnim situacijama da to nije dobar način života”, izjavila je Georgelas.

Komentiraj