VIDEO Prosvjed poljoprivrednika i u Drnišu: “Odlazi AP i MV vodi, da se ovaj narod preporodi”

Autor:

02.12.2023., Drnis - Udruga Hrvatski krski pasnjaci, uz potporu stranke Javnog dobra, organizira prosvjed u znak potpore seljacima u Slavoniji. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tristotinjak poljoprivrednika iz Šibensko – kninske županije prosvjedovalo je u subotu u Drnišu, u organizaciji udruge Hrvatski krški pašnjaci, poručujući da je “dosta sustavnog uništavanja sela, seljaka i domaće proizvodnje i pogodovanja korporacijama i uvoznom lobiju”.

Na prosvjedu održanom u dvorištu bivšeg Remonta prosvjednici su negodovali tvrdeći da im se zabranjuje držati blago, obrađivati zemlju motikom, klati blago na domaćim gospodarstvima i prodavati meso.

“Sve zahtjeve koji su objavljeni na našoj web stranici nadopunit ćemo novim i poslati premijeru Andreju Plenkoviću“, rekao je Hini predsjednik udruge Hrvatski krški pašnjaci Ivan Tešija.

“Odlazi AP i MV vodi, da se ovaj narod preporodi”, “Vlada iznad suda”, samo su neke pod poruka okupljenih poljoprivrednika.

Ustvrdio je da se premijer Andrej Plenković zadnjih dana igra s poljoprivrednicima, zato oni s prosvjeda u Drnišu poručuju “vrijeme je da im kažemo – dosta je”.

Nakon Drniša, prosvjednici na kamionima, traktorima i automobilima krenuli su prema Kninu, a planiraju zaustaviti se na pola puta do Knina i vratiti se natrag.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.