VIDEO Pogledajte bizaran spot za pjesmu ‘Ja sam Rus’, Navaljni ju mora slušati svako jutro, a Putin ju obožava

Autor:

Foto: EPA/screenshot YouTube

Kritičar Vladimira Putina, Aleksej Navaljni, otkrio je kako je prisiljen slušati proputinovskog pop pjevača u pet ujutro svakog jutra.

Nesretni Navaljni nalazi se u zatvoru koji se nalazi 60 kilometara sjeverno od Arktičkog kruga, gdje bi prema presudi trebao ostati do svoje 74. godine. Najpoznatiji Putinov kritičar tvrdi da su optužbe protiv njega izmišljenje kako bi ga se držalo podalje od politike, piše Guardian.

Navaljni se često žali na uvijete koje ima u zatvoru, a sada je otkrio i kako se njegov jutarnji režim sastoji od slušanja ruske nacionalne himne prije nego što mu se pusti “Ja sam Rus”, domoljubna pjesma koju izvodi proputinovski pjevač pod nazivom “Shaman“. Pjesma govori o tome kako se Ruse ne može slomiti te kako će oni ići do kraja, a na kraju spota vidi se kako

Shaman, čije je pravo ime Jaroslav Dronov, iskoristio je val patriotizma potaknut ratom kako bi postao glavna tema na državnoj televiziji, a i jedna od slavnih osobakoje su službeno predložile Putina da se ponovno kandidira za predsjednika u ožujku.

Pjevač je, podsjetimo, izazvao žestoke reakcije javnosti kada je u studenom simulirao aktiviranje nuklearne bombe na koncertu koji je prenosila državna televizija.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.