VIDEO “Pajdo, uzmi lopatu i šljem i brani tranziciju”

N1

Joško Jeličić je i ovog ponedjeljka analizirao kolo Prve HNL u emisiji Stadion HRT-a (VIDEO), a posebno se osvrnuo na Dinamo i Hajduk.

Nikad nećemo dobiti manje kvalitetnog prvaka, odnosno njegove pratitelje, rekao je Jeličić u uvodu i nagovijestio ton svoje uvijek zanimljive analize.

Dinamo je odigrao 2:2 u Koprivnici protiv Slaven Belupa, a zahvaljujući lošim predstavama Rijeke i Hajduka na korak je do naslova prvaka.

Dinamo dugo funkcionira kao trgovačko društvo, oni igraju trgovački nogomet kojem je smisao pokazati i prodati svoj talent. Umjesto kvalitetnih igrača koji odlaze, dovode nekvalitetne strance, čast iznimkama, započeo je Jeličić.

Pogledajte slučaj Borna Sose. Puno je osam milijuna eura koliko će Dinamo dobiti, ali koga Nikola Jurčević ima na klupi za taj lijevi bek? Jana Lecjaksa. Pogledajte te centaršuteve u bunar. Da je Češka imala ovakvu protuzračnu obranu, nikad ne bi bila ugušeno ‘Praško proljeće’, objasnio je Jeličić pa se osvrnuo na Doumbia:

On je vidio da se ‘desetke’ dobro prodaju pa bi i on htio biti ‘desetka’. Pajdo, uzmi lopatu i šljem i brani tranziciju. Pogledajte majstora gdje je kod kontre Slaven Belupa. Igra zadnjeg veznog, poziciju koja je vitalna da spriječi tranziciju. Pogledajte reakciju, tzv. intelektualnu obranu pogledom, rekao je Jeličić pa objasnio: Ja samo želim dobro Dinamu. Ali oni ne planiraju ni tri dana unaprijed.

Došao je red i na Hajduk

Rudeš je šokirao Hajduk u Kranjčevićevoj slavivši s 2:1.

Po starom dobrom običaju Nadzorni odbor miče Kosa i Branca, a u konačnici tko trpi? Trener i igrači. Što još slijedi? Sad kad tek krene natječaj za novog predsjednika koji će imati puno diploma, znat će puno stranih jezika, iskustvo upravljanja u škveru ili Dalmacijacement što je vitalno. Kad se sve to posloži bit će to sedmi osmi mjesec. Pa to je strašno, rekao je Jeličić.

Hajduk nevjerojatno puno novca troši na svoje igrače. U z dužno poštovanje ne možeš dovesti Almeidu koji je već veteran ili recimo Radošević koji je njihovo dijete. Radošević sam sebe iznenadi kad doda točnu loptu na pet metara. Ne može Radošević voditi igru Hajduka koji napada prvo mjesto. Tu su igrači poput Lopeza koji su jednostavno previše plaćeni, zaključio je Jeličić.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]